van der Horst

Road America: tweede zege op rij voor Core Autosport, Vanthoor vierde in GTLM

Colin Braun en Jon Benett - Core Autosport
Colin Braun en Jon Benett - Core Autosport
Jon Benett en Colin Braun hebben hun tweede zege op rij geboekt tijdens de traditioneel spectaculaire wedstrijd op Road America. Na maar liefst vijftien neutralisaties slaagde het duo er in om met een pitstop minder een andere Oreca te verslaan, deze van Mikhail Ghoikberg en Stephen Simpson van JDC-Miller Motorsports. Het is de derde zege op rij voor een LMP2-wagen en dat terwijl de titelstrijd een duel Acura vs Cadillac leek te gaan worden. Felipe Nasr en Eric Curran werden nog derde in de Cadillac van Whelen Engineering en behouden zo de leiding in de tussenstand, maar de eerste Acura van Team Penske zien we pas op de vijfde plaats. Het belooft alvast een spannend slot van het seizoen te worden met voor de prototypes nog twee wedstrijden op legendarische omlopen: Laguna Seca en Road Atlanta (Petit Le Mans).
  • Skylimit Events
Dirk Müller - Ford Chip Ganassi Racing
Dirk Müller - Ford Chip Ganassi Racing
In GTLM leek, ondanks winst voor Ford in de 24 uren van Daytona, het seizoen te zullen gaan uitdraaien op een duel Porsche vs Chevrolet. We zijn enkele maanden verder en Ford heeft nu zijn vierde zege op rij geboekt. Richard Westbrook en Dirk Müller gingen efficiënter om met het brandstofverbruik en lieten beide Corvette's C7R achter zich. Porsche is de laatste wedstrijden niet ver, maar de Amerikaanse monsters effectief verslaan, lukt momenteel niet. Onze landgenoot Laurens Vanthoor werd samen met Earl Bamber vierde en houdt zo zijn kansen op de titel gaaf. BMW kon andermaal de andere drie merken niet volgen, de M8 GTE kampt met een te hoog brandstofverbruik.

Patrick Long - Wright Motorsports
Patrick Long - Wright Motorsports
In GTD heeft Porsche zijn eerste zege van het seizoen te pakken, nadat ze er in Lime Rock al erg dicht bij waren. Zo hebben we reeds zes verschillende merken zien winnen in GTD, enkel Ferrari en Audi staan nog droog. Patrick Long en Christina Nielsen van Wright Motorsport gingen met de zege lopen, terwijl voor de titelstrijd andermaal Bryan Sellers en Madison Snow een uitstekende zaak deden. In hun Lamborghini van Paul Mille Racing werden ze tweede. Bovendien werden hun grooste titelconcurrenten, de #33 Mercedes en de #86 Acura, pas vijfde en zevende. Andermaal was de GTD-klasse een rijkdom aan diverse merken met zeven verschillende constructeurs op de eerste zeven plaatsen.

--- UITSLAG ROAD RACE SHOWCASE (pdf) ---

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 6 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Road America.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons