van der Horst

IMSA voert nieuwe kalenderwijziging door

IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Sebring
IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Sebring
In de Verenigde Staten blijft de coronacrisis maar doorwoeden en daar lijden ook verschillende kampioenschappen onder. Zo moest onder meer de IndyCar Series zijn races in Mid-Ohio van volgende week al uitstellen naar september of oktober, maar ook het IMSA WeatherTech SportsCar Championship moet een zoveelste kalenderwijziging doorvoeren. Vanwege een verplichte 14-daagse quarantaine in de staten New York en Connecticut, moet men noodgedwongen de manches in Watkins Glen en Lime Rock Park vervangen.
De 6 Hours of the Glen, die meetelt voor de North American Endurance Cup, zal vervangen worden door een 6-uursrace op Road Atlanta, genaamd Atlanta Continental. Hiermee zal het kampioenschap dit seizoen ook tweemaal het circuit in Georgia aandoen. De vervanger van de GT-manche in Lime Rock Park is toch wel enigzins speciaal. Daarvoor wordt op 9 oktober richting North Carolina getrokken, waar ze het circuit samen zullen delen met de NASCAR op de Charlotte Roval.

De kans is groot dat er binnenkort nog meer wijzigingen zullen plaats vinden. Op dit moment is de manche in Laguna Seca, die eind oktober plaatsvindt, eveneens onzeker, dit gezien er ook in Californië een serieuze stijging is qua gevallen van COVID-19.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 2 augustus 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons