van der Horst

Austin: Ricky Taylor op pole

Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
In het IMSA Sportscar Championship blijft Cadillac de toon aangeven bij de prototypes. Ricky Taylor reed een dominante 1:54.809 en vertrekt morgen met zijn broer Jordan Taylor vanop de pole voor de wedstrijd op COTA. Het duo won dit jaar al alle races en was nu maar liefst 1,6 seconden sneller dan de Ligier-Nissan van Johannes van Overbeek. Daarachter kwamen de Action Express-Cadillac's van Eric Curran en Christian Fittipaldi. Marc Goossens reed de achtste tijd. In de PC-klasse, met amper drie wagens aan de start, pakte James French de pole voor Performance Tech Motorsports en versloeg zo beide wagens van BAR1 Motorsports.
John Edwards - BMW Team RLL
John Edwards - BMW Team RLL
In GTLM pakte BMW verrassend de pole, het merk was tot nu toe dit seizoen duidelijk de mindere. John Edwards klokte echter een tijd die drie honderdste sneller was dan Giancarlo Fisichella in de Ferrari van Risi Competizione. Edwards' teamgenoot Alexander Sims reed de derde tijd. In GTD tenslotte, waar Jan Heylen niet aan de start komt bij TRG, pakte Alegra Motorsports de pole met Mathieu Jaminet in de Porsche. De Fransman was een tiende sneller dan Jack Hawksworth in de Lexus van 3GT Racing.

--- UITSLAG KWALIFICATIE SPORTSCAR SHOWDOWN AUSTIN 2017 (pdf) ---

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 6 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lone Star Le Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons