van der Horst

In de schijnwerper: Elsa Verbist, nieuwe Comtoyou Team Audi Sport-manager

Elisa Verbist - Team Audi Sport Comtoyou Racing
Elisa Verbist - Team Audi Sport Comtoyou Racing
Met Internationale Vrouwendag in de actualiteit, zet de WTCR – FIA World Touring Car Cup de nieuwe Comtoyou Team Audi Sport teammanager Elsa Verbist (30) in de spotlights. Onze landgenote werkt sinds 2015 in de autosport, aanvankelijk als teamcoördinator voor SRO Motorsport, voornamelijk in de GT World Challenge, voordat ze werd aangesteld als teammanager van Attempto Racing. Verbist, die uit de bekende autosportfamlie stamt, krijgt een sleutelrol binnen Comtoyou Racing, het Audi Sport-team dat dit jaar voor nog meer WTCR-successen gaat.
Hoe enthousiast ben je over deze kans?
“Ik kijk erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk met Comtoyou Team Audi Sport. Het team past precies bij mijn visie op het werk, we hebben dezelfde mentaliteit en doelen, wat vanaf dag één voor een vlotte relatie zorgt. Er komen veel nieuwe uitdagingen aan en we werken graag nauw samen.”

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen die op de plank liggen?
“Mijn debuut in de toerwagenracerij, gezien ik tot dusver 100% in GT3 actief was. Ik moet even wennen aan het format en het werken in een FIA-serie, maar dit maakt het nog spannender. En dan is het natuurlijk altijd een uitdaging om je bij een nieuw team aan te sluiten, zeker bij een grote structuur als Comtoyou Racing en Audi Sport. We zullen hard moeten werken om onze doelen voor dit seizoen en de volgende te bereiken. “Als je in de autosport werkt, ben je altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, het zit ons in het bloed denk ik. En als je zo'n kans krijgt, hoef je niet lang na te denken. Je gaat er gewoon voor en geeft alles om het goed te maken.”

Wat breng je naar het team in termen van vaardigheden en ervaring?
“Het is een win-win-samenwerking. Ik zal ze steunen met de ervaringen die ik in het verleden heb opgedaan, terwijl het team me een grote kans geeft om vooruit te komen in mijn carrière.”

Is het vrouw-zijn ooit een barrière geweest om je werk te doen?
“Als vrouw in zo’n mannenwereld is het niet elke dag makkelijk, ik ga niet liegen. Je moet harder werken om te bewijzen dat je je plek waard hebt. Het komt helaas nog niet vaak voor dat men hier in de paddock moet werken of zelfs geleid worden door een vrouw, wellicht moeten wij meer geloof in het eigen kunnen hebben. Maar uiteindelijk is het nog meer [reden om] dankbaar te zijn om als vrouw tot dit niveau te komen. Gelukkig zijn er nooit grote problemen, iedereen heeft goede bedoelingen naar iedereen toe en het belangrijkste is om foutloos werk te leveren om de beste resultaten op de baan te krijgen.”

Welk advies heb je voor andere vrouwen die op zoek zijn naar een carrière in de autosport?
“Om nooit aan jezelf te twijfelen, zodra je weet waar je wil zijn en wat je wil doen, moet je er hard voor werken en niemand laten zeggen dat je het niet aankunt. Maar dit is een advies dat overal en niet alleen in de autosport geldt. Vrouwen moeten niet bang zijn om deel uit te maken van deze wereld, we hebben hier echt onze plek.”

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 9 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons