van der Horst

Independent Motorsports herbront met oog op 2021

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports reed zich de voorbije jaren regelmatig in de kijker in het Belgisch Kampioenschap uithouding op circuit. Zo ontpopte het West-Vlaamse team zich in 2018 tot winnaar in de 24 Uur van Zolder en wist het zijn mannetje te staan in een competitief startveld. Voor 2019 besloten de troepen van Lieven Goegebuer het geweer van schouder te wisselen en na vele jaren met Porsche te hebben geracet werd de Lamborghini Huracán geselecteerd als speerpunt. In 2020 zou het team opnieuw aantreden in het Belcar Endurance Championship met Porsche, tot de mondiale gezondheidscrisis die plannen grondig in de war stuurde.
Independent Motorsports - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Independent Motorsports - Lamborghini Huracán Super Trofeo
“Een nieuwe wagen is altijd aanpassen geblazen en dat was vorig jaar niet anders met onze Lamborghini”, erkent Lieven Goegebuer. “We schaften echter ook een nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup aan, om onze zege in de 24 Uur van Zolder te verdedigen. Na een grondige analyse tijdens de winter hebben we begin dit jaar besloten ons volledige programma op te bouwen rond enerzijds die iconische Porsche 911 en anderzijds de opleiding van Laurent Vandervelde, die vorig jaar in zijn debuutseizoen vriend en vijand verbaasde. Het coronavirus dook evenwel op in onze contreien en plots was er van racen geen sprake meer. Het seizoen is ondertussen wel op gang geschoten, maar uiteraard is op enkele maanden tijd een volledig programma afwerken geen sinecure.”

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
“We hebben daarom overlegd met onze trouwe partners Keyware en EasyOrder en zijn gezamenlijk tot het besluit gekomen om het seizoen 2020 aan ons te laten voorbijgaan. We zijn ondertussen aanbeland in de tweede jaarhelft en gaan wat overblijft van dit bizarre jaar gebruiken als één lange test met het oog op 2021. Wie weet zie je ons later dit jaar echter nog eenmalig opduiken in een race…”, besluit de West-Vlaamse zakenman.

Independent Motorsports - Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo
Independent Motorsports - Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo
Ook Xavier Stevens, die tijdens de wintermaanden de Lamborghini en de Porsche opnieuw klaarstoomde, houdt er een realistische kijk op na. “Uiteraard had ik graag geracet dit jaar. We moeten evenwel eerlijk zijn. Halsoverkop het volledige seizoen opnieuw plannen, wedstrijden zonder toeschouwers, evenementen waar we onze partners weinig return kunnen bieden en - last but not least – de coronacrisis die veel van onze levens overhoopgooide… het zijn geen ideale ingrediënten voor een succesformule. Laten we daarom kijken wat de toekomst brengt en met goede moed en een degelijke omkadering van 2021 een succes maken, waarbij we ook onze partners opnieuw welkom kunnen heten op de raceweekends. Het volledige plaatje moet kloppen en iedereen die ons kent, weet dat we niet tekenen voor half werk.”

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Laurent Vandervelde werkte samen met Jochen Stevens een prachtseizoen 2019 af en wilde in 2020 absoluut zijn kunnen bewijzen aan het stuur van een Elfer. “Vijf podia, waarvan twee zeges, en een derde plaats in de eindstand van onze klasse… De balans na 2019 was zeker positief en dat deed ons besluiten om in 2020 hoger te mikken. De coronacrisis zorgde echter voor een ongekende drukte op professioneel vlak. We hebben meerdere tandjes moeten bijsteken en dan volgt er de spijtige vaststelling dat autosport op de tweede plaats komt. Uitstel betekent echter zeker geen afstel! Ik heb dit seizoen al enkele malen kunnen testen met de Porsche 911 van Independent Motorsports en het gevoel was bijzonder goed. Ik hoop vurig dat we als maatschappij snel uit dit coronadal zullen kruipen en we opnieuw aan racen kunnen beginnen denken.”

Persbericht Independent Motorsports



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 8 september 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons