van der Horst

Independent Motorsports wint 24 Hours of Zolder

Algemeen podium 2018 Belcar 24 Hours of Zolder
Algemeen podium 2018 Belcar 24 Hours of Zolder
Independent Motorsportsheeft de ELEVEN SPORTS 24 Hours of Zolder gewonnen met zijn Porsche 911 GT3 Cup. Het West-Vlaamse team reed een foutloze wedstrijd en pakte zo zijn eerste algemene zege in de Zolderse klassieker. Xavier Stevens, Lieven Goegebuer, Dries Vanthoor, Christian Engelhart en Niels Lagrange hielden na 806 ronden racen vier ronden bonus over op de Porsche van viervoudig winnaar Belgium Racing.
  • Skylimit Events
Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
“Dit is echt een schitterend resultaat voor het ganse team”, vertelt een zichtbaar geëmotioneerde teameigenaar Lieven Goegebuer. “We hebben de wedstrijd minutieus voorbereid en als je hem dan op deze manier kan afronden… Ik heb er geen woorden voor. Alle rijders hebben de vooraf besproken tactiektot in het kleinste detail uitgevoerd en het team heeft ons een perfecte wagen bezorgd. De Porsche 911 heeft geen krimp gegeven! Na de klassezege vorig jaar, doen we nu nog beter door de race algemeen te winnen. Een prachtige beloning voor het ganse team!”

“Ik kan mijn tranen maar moeilijk bedwingen”, erkent Dries Vanthoor aan de voet van het podium. “Net als mijn broer Laurens mag ik me nu winnaar noemen van de 24 Hours of Zolder. Dit doet zoveel deugd, temeer omdat dit echt mijn thuisrace is. We hadden zeker niet de snelste wagen, maar het team was collectief zo sterk en de Porsche 911 is en blijft een uitmuntende bolide.”

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
“Ik kan het nog altijd niet geloven”, zegt Xavier Stevens breed lachend. “De auto draaide zeer goed, maar op pure snelheid hadden we geen verhaal tegenover de prototypes. Zij kregen echter één voor één problemen, terwijl ons plan perfect werkte. De laatste vier uur begon het echt te dagen dat we een goede kans hadden om de wedstrijd te winnen. We hebben vanaf dan getracht onze voorsprong te consolideren.”

“Deze zege was niet verwacht”, bevestigt Lamborghini fabriekspiloot Christian Engelhart. “We hadden niet de nieuwste wagen en niet de krachtigste motor, maar we maakten geen fouten. Plots kregen alle prototypes problemen en kwamen we aan de leiding van de wedstrijd. Op dat ogenblik was het een kwestie van geen fouten te maken en de concentratie te behouden. Het besef dat we de race niet enkel in onze klasse, maar ook algemeen konden winnen, gaf ons vleugels.”

Independent Motorsports - Porsche 991
Independent Motorsports - Porsche 991
“Als Limburger de 24 Hours of Zolder winnen, dat is een droom die werkelijkheid wordt”, lacht Niels Lagrange. “We hadden een zeer homogene bemanning en kunnen samenwerken met rijders als Dries Vanthoor, naast Audi-fabrieksrijder tevens een zeer goede vriend, en Lamborghini-fabrieksrijder Christian Engelhart, regerend kampioen in de Blancpain GT Series, is altijd een plezier.”


De volgende manche van het Belcar Endurance Championship vindt plaats in Spa-Francorchamps tijdens het laatste weekend van september.

Persbericht Independent Motorsports  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons