van der Horst

Indianapolis: Dominante zege voor Action Express – Viper wint GTLM

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
De Action Express Racing Corvette DP #5 van Joao Barbosa en Christian Fittipaldi scoorde afgelopen weekend een dominante zege in de Tudor United SportsCar Championship wedstrijd gehouden op het infield van de Indianapolis Motor Speedway. De Corvette DP had aan de meet een voorsprong van maar liefst 45 seconden op de Chip Ganassi Racing Riley Ford #1 van Scott Pruett en Sage Karam, die net zoals de overgrote meerderheid van het veld nog een late splash-and-dash moest maken na het uitblijven een safety car periode in de slotfase.
Nochtans waren het de LMP2's die het voor het zeggen hadden in de kwalificaties, met beide Extreme Speed Motorsports HPD ARX-03b op de eerste rij, gevolgd door de OAK Racing Morgan-Nissan op P3. Polesitter Ryan Dalziel maakte een spin op 40 minuten van het einde en viel daardoor terug van de derde naar de vijfde plek, terwijl de OAK Racing bolide van Gustavo Yacaman en Ho-Pin Tung niet verder kwam dan de achtste positie na de schade die het opgeliep in het tumult bij de start. 
 
Het podium werd vervolledigd door de Spirit of Daytona Corvette DP #90 van Richard Westbrook en Michael Valiante, op 6 seconden gevolgd door de Wayne Taylor Racing Corvette DP van de broers Ricky en Jordan Taylor, die daarmee met 2 punten de leiding in het kampioenschap verliezen aan winnaars Barbosa en Fittipaldi.
 
IMSA @ Indianapolis
IMSA @ Indianapolis
In GTLM ging voor het eerst dit seizoen de zege naar een SRT Motorsports Viper SRT GTS-R, namelijk het exemplaar #93 van Jonathan Bomarito en Kuno Wittmer. Na een felbevochten race waarbij de meeste constructeurs wel even van de leiding konden proeven, haalden zij het met 10 seconden voorsprong op de Risi Competizione Ferrari F458 Italia van Pierre Kaffer en Giancarlo Fisichella, door laatstgenoemde op pole gezet. 
 
Nochtans was het de Porsche 911 RSR #911 van Nick Tandy en Richard Lietz die in het tweede uur de wedstrijd in handen leek te hebben, tot dat motorproblemen de Duitse bolide tot een opgave noopte. De zusterwagen van Patrick Long en Michael Christensen vervolledigde het GTLM podium, voor beide Corvette C7.R, die dus geen vijfde opeenvolgende zege scoorde, maar met Antonio Garcia en Jan Magnussen nog steeds het kampioenschap aanvoeren. De SRT Viper van Marc Goossens kende een race om te vergeten na meerdere contacten op de baan.
 
In GT Daytona was de overwinning weggelegd voor de Scuderia Corsa Ferrari 458 Italia GT3 van Alessandro Balzan en Jeff Westphal, voor de Paul Miller Racing Audi R8 LMS van Christpher Haase en Bryce Miller en de Riley Motorsports Dodge Viper SRT GT3-R van Jeroen Bleekemolen en Ben Keating. Jan Heylen werd in de Snow Racing Porsche elfde in de klasse.

--- UITSLAG TUSC INDIANAPOLIS (pdf) ---


Foto's: IMSA & SRT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op maandag 28 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons