van der Horst

Indianapolis 8H: SRO voegt wijziging door voor lineups

Start 2021 IGTC Indianapolis 8 Hour
Start 2021 IGTC Indianapolis 8 Hour
Gezien het dit jaar een allerminst normaal seizoen is voor de Intercontinental GT Challenge, blijft de organisatie wijzigingen doorvoeren. Eerst werd de Bathurst 12 Hour afgewerkt met alleen maar Pro-Am lineups, en nu zal ook de Indianapolis 8 Hours wijzigen. Elke rijdersbezetting moet minstens één piloot uit de zilveren categorie inzetten, net zoals het reglement voorschrijft voor de GT World Challenge America.
De regel dat elke wagen in de topcategorie minstens een piloot uit de zilveren categorie moest hebben in de GT World Challenge America, werd doorgevoerd na de openingsronde in Sonoma. Nu lijkt Ratel deze regel ook te behouden, gezien de wedstrijd in Indianapolis ook de finale is voor het Amerikaans kampioenschap. De grote man achter SRO verklaarde aan Sportscar365 dat men dit seizoen aanpast aan de situaties, zoals deze zich voordeden in Bathurst. Al zijn dit niet de enige wijzigingen die doorgevoerd worden.

Zo zal de volledige race meetellen voor de Amerikaanse tak van SRO en worden de GT4's gebannen, nadat zij de oorzaak waren van verschillende incidenten vorig jaar. Hiermee is de kans wel groot dat het veld aan de kleine kant zal zijn, en daar kan ook de logistiek een rede achter kan zijn. Terwijl vorig jaar de pandemie enorm veel problemen gaf met de scheepvaart, zijn het nu de benzineprijzen die sinds de oorlog in Oekräine op en neer gaan, wat de oversteek bemoeilijkt. Hierdoor is de kans groot dat er geen enkel Europees team van de partij zal zijn waardoor het afwachten is hoe de grid er zal uitzien.

Foto: Intercontinental GT Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 6 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons