van der Horst

Indianapolis: Lasse Soerensen vijfde winnaar in evenveel races

Lasse Soerensen - DF1 Racing
Lasse Soerensen - DF1 Racing
Met een week vertraging gingen we voor de vierde manche van de EuroNascar Esports Series richting Indianapolis Motor Speedway, althans op het infield circuit-gedeelte. Lasse Soerensen, leider in het kampioenschap, was ditmaal de sterkste in zijn DF1 Racing Chevrolet. Hij hield aan de meet teamgenoot Andre Castro en de Hendriks Motorsport Ford van Loris Hezemans achter zich, waardoor we met de proloog-race erbij al vijf verschillende winnaars voorgeschoteld kregen.
Normaal stond de race vorige week gepland, maar door een grote update van iRacing op de dag van de race zelf besloot de organisatie toch om het treffen een weekje uit te stellen. Er werden namelijk heel wat wijzigingen doorgevoerd op hun servers, waaronder nieuwe parameters voor de banden. Iets wat uiteindelijk toch ook het verschil maakte tijdens de heats, maar vooral in de finale. Vanaf de start kon een vijftal wagens een kloof slaan op de rest van het veld, maar halfweg de race kregen de meeste deelnemers vooraan toch moeilijkheden met de banden. Dit was niet het geval voor Soerensen en zo kon hij gemakkelijk wegrijden van de overige deelnemers.

Achter Soerensen was de strijd toch nog hevig om de tweede plaats. Maar liefst drie wagens van Hendriks Motorsport zaten in achtervolging op Castro, maar de Amerikaan hield goed stand en liet zowel Hezemans als Jeffrey Roeffen en Tobias Bauenhauser achter zich. Iets verderop kregen we ook een strijd voor de eer van beste Belg van de avond tussen Simon Pilate en Bavo Follon. In de laatste minuten van de wedstrijd drong de mecanicien van PK Carsport nog aan, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Pilate. Zij eindigden op respectievelijk de plaatsen zes en zeven. Nog net in de top tien eindigde Bryan Crauwels als op twee na beste landgenoot. Guillaume Deflandre, winnaar van de race in Brands Hatch, besloot de race op een vijftiende plaats.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 10 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons