van der Horst

Indianapolis: Porsche pakt een historische 1-2

Porsche Penske Motorsport pakt een historische 1-2
Porsche Penske Motorsport pakt een historische 1-2
Afgelopen weekend keerde IMSA terug richting de Indianapolis Motor Speedway en het werd het weekend van Porsche. Nick Tandy en Mathieu Jaminet behaalden de winst voor teamgenoten Felipe Nasr en Matt Campbell. Hiermee behaalde Porsche Penske Motorsport de allereerste 1-2 in de geschiedenis van de nieuwe klasse. Ondertussen is er ook al één kampioen gekend.
Start 2023 IWSC Indianapolis
Start 2023 IWSC Indianapolis
Hoewel Porsche van pole mocht starten en de leiding had in het begin van de race, was het de Action Express Racing Cadillac die de koppositie overpakte na een miscommunicatie bij Porsche Penkse Motorsport. Maar op een uur van het einde van de wedstrijd was de rode bolide niet opgewassen tegen beide oprukkende Porsche's. Van daaruit hield Tandy de voorsprong vast op teamgenoot Campbell en leverde zo de eerste 1-2 in de geschiedenis van de LMDh. En dat op het terrein dat eigendom is van Roger Penske, de grote baas van Porsche Penske Motorsport. Connor de Phillippi en Nick Yelloly eindigden met de BMW op een derde plaats, terwijl de Action Express Racing Cadillac terugviel naar plaats vier. De top vijf werd afgerond door de Wayne Taylor with Andretti Autosport Acura.

Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Ondertussen kennen we ook al zeker een kampioen: in GTD. Bryan Sellers en Madison Snow mochten starten vanaf pole met de Paul Miller Racing BMW. De overwinning behaalden ze niet, want ze eindigden als derde achter de Winward Racing Mercedes van Philip Ellis en Russel Ward en de Forte Racing Powered by USRT Lamborghini van Misha Goikhberg en Loris Spinelli. Toch was dit genoeg om zowel de Weathertech Sprint Cup, als de algemene titel bij GTD binnen te halen en dat met nog een wedstrijd te gaan. In GTD Pro ging de overwinning dan weer naar de Weathertech Racing Mercedes van Daniel Juncadella en Jules Gounon. Het Spaans-Andorrese duo bleef de Heart of Racing Aston Martin van Ross Gunn en Alex Riberas en de Vasser Sullivan Lexus van Jack Hawksworth en Ben Barnicoat voor.

Tot slot kwamen de LMP2's en LMP3's ook in actie. In de eerstgenoemde klasse ging de winst naar Steven Thomas en Mikkel Jensen. Zij wonnen met riante voorsprong op Tower Motorsports van Dan Goldburg en Louis Déletraz, die op hun beurt nipt de bolide van Crowdstrike Racing by APR met George Kurtz en Ben Hanley voor bleven. In LMP3 ging de winst naar de AWA Duqueine van Anthony Mantella en Wayne Boyd.

Foto's: Porsche AG - BMW M MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 18 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons