van der Horst

Indrukwekkende Michaël Leenders (#424 M3M) op pole in Mettet

Michaël Leenders (#424 M3M Racing)
Michaël Leenders (#424 M3M Racing)
Met een voorsprong van niet minder dan een halve seconde in de Super Pole-sessie van de Kronos 8 Hours of Mettet, openingsrace van de Fun Cup powered by Hankook, heeft Michaël Leenders (#424 M3M Racing) de concurrentie gewaarschuwd. De Brusselaar, teamgenoot van Cédric Bollen en Matteo Raspatelli, wordt zo ook de eerste leider in de Hankook Qualifying Trophy van 2023.
Twintig kanshebbers, één ronde en een Circuit Jules Tacheny de Mettet waarop de verschillen vaak miniem blijven. Dat waren de ingrediënten van een intrigerende Super Pole-sessie die het startschot vormde van het nieuwe seizoen van de Fun Cup powered by Hankook.
 
En hoewel er achter de polesitter werd gestreden om honderdsten, reed een imponerende Michaël Leenders een voorsprong bij elkaar van maar liefst een halve seconde. “Het team heeft voor dat verschil gezorgd”, liet Leenders optekenen na afloop. “Toen we hier aankwamen, was het belangrijkste huiswerk al achter de rug. De afstelling van de auto is onvoorstelbaar sterk. Regen of geen regen, we leven met vertrouwen toe naar de race!”
 
Kersvers partnerteam AP Mecanic’s neemt morgen plaats op de eerste startrijen, dankzij de tweede tijd voor de #426 van Martin Leburton en de derde voor de #999 Knauf-ML Concept van Grégory Servais. Ze deden met andere woorden beter dan de drie wagens van Milo Racing, met in volgorde de #280 van Kevin Caprasse, de #446 van Kevin Balthazar en de #480 van regerend kampioen Guillaume Mondron.
 
Net daarachter reed Antoine Morlet (#415 Clubsport Racing) naar de polepositie in de Fun-klasse, voor teams zonder Top Gun-rijder. Morlet, teamgenoot van Koen De Wit en Matisse Lismont, was twee honderdste seconde sneller dan Esteban Muth (#260 McDonald’s by Comtoyou). De polepositie in de Pure-divisie, voor rijders met voornamelijk de Fun Cup op hun palmares, was voor de #283 Milo Allure die Benoit Philips deelt met Grégory Rossel en Christophe Boniver. Ze starten op de twaalfde plaats algemeen.
 
In de Biplace-categorie, waar passagiers deel uitmaken van de race, werd de startvolgorde bepaald tijdens de reguliere kwalificatiesessie op zaterdagnamiddag. Quentin Denis (#365 Car-Pass Credeco by Comtoyou) verzekerde de regerende kampioenen in de categorie van de polepositie. De jonge Brusselaar deelt het stuur met zijn vader Philippe, Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters en Philippe Reynens.
 
De hevige strijd tijdens de Super Pole doet het beste vermoeden voor de openingsrace van het seizoen 2023 op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Het ziet er bovendien naar uit dat de weergoden een cruciale rol zullen spelen tussen Samber en Maas. De debatten worden geopend vanaf 9.30 uur!

Fun Cup press  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons