van der Horst

Indy 500: komt er een volledig startveld?

Simon Pagenaud - Winnaar Indy 500 2019
Simon Pagenaud - Winnaar Indy 500 2019
De Indianapolis 500 is elk jaar gevuld met tradities. Helaas moet dat serieus teruggeschroefd worden voor de 104de editie. Zo werd de gebruikelijke wedstrijd tussen de pitcrews en de fameuze pitwalk geschrapt en kon de organisatie niet anders dan de toeschouwers teleur te stellen na een nieuwe golf van het Covid 19-virus in de Verenigde Staten. Door de huidige crisis bestaat er bovendien het risico dat er geen volledig peloton komt opdagen voor de wedstrijd.
Het nummer 33 is sinds 1934 magisch geworden voor de Indy 500. Sindsdien werden er slechts tweemaal, uitzonderlijk, meer deelnemers toegelaten. Terwijl er vorig seizoen nog 36 wagens aan de kwalificaties deelnamen, lijkt dat dit seizoen dit getal niet gehaald gaat worden. Op dit moment zijn er al zeker 30 wagens geregistreerd voor deze editie, maar of er meer rijders zullen aansluiten, lijkt hoogst onzeker.

Verschillende kleine teams geraken door de huidige coronacrisis niet aan de nodige fondsen, terwijl andere moeite ondervinden met de voorbereiding. Als er zich toch nog meer teams aanmelden, zal de tijd in hun nadeel spelen. Volgende week starten namelijk de kwalificaties al.

Foto: IndyCar SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 7 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indy 500.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons