van der Horst

Indy 500: livery Fernando Alonso voorgesteld

Wagen Fernando Alonso Indy 500
Wagen Fernando Alonso Indy 500
Derde keer, goede keer gaat het gezegde en dat hoopt Fernando Alonso dit jaar te bevestigen te Indianapolis. In 2020 gaat hij voor een derde maal de Indy 500 betwisten om zo het laatste kroonjuweel van de onofficiële Triple Crown te bemachtigen. Daarvoor vindt hij deze keer terug onderdak bij McLaren, hetzij bij hun team Arrow McLaren SP. Dinsdag werd de livery van de wagen voorgesteld waarmee de Spanjaard de uitdaging mee zal aangaan en die is voor een keer niet in papaya-oranje.
  • Shopa
Nu is het de vraag of Alonso deze keer de wedstrijd op zijn naam kan schrijven. Tijdens de eerste poging in 2017 was hij uiterst competitief en reed zelfs even aan de leiding, tot zijn Honda-motor het begaf in de tweede helft van de wedstrijd. Vorig jaar kwam de Spanjaard terug, maar droop even snel weer af nadat hij zich niet bij de snelste 33 wagens kon kwalificeren. Dit jaar krijgt hij een nieuwe kans met Arrow McLaren SP om zich te kwalificeren, op 16 augustus, samen met Patricio O'Ward en Oliver Askew om bij de 33 gelukkigen te geraken voor de race een week later.

Foto: Arrow McLaren SPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 30 juni 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indy 500.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons