van der Horst

Indy 500 verhuist naar augustus

Simon Pagenaud - Winnaar Indy 500 2019
Simon Pagenaud - Winnaar Indy 500 2019
Nadat de IndyCar Series de eerste vier wedstrijden al moest schrappen, moet nu ook de magische maand mei er aan geloven. Zowel de GRM Grand Prix als de Indy 500, die beiden doorgaan op de Indianapolis Motor Speedway, zijn uit voorzorg voor de coronacrisis verzet. Voor circuit-eigenaar en teambaas Roger Penske was het met pijn in het hart dat hij deze beslissing moest nemen, maar hij stelt de gezondheid voorop. Ook zijn de nieuwe data voor beide wedstrijden al bekend en vooral de datum van de Grand Prix vormt een primeur.
  • LTF
De GP zal namelijk afgewerkt worden op 4 juli, tevens de Amerikaanse nationale feestdag. Daar blijft het trouwens niet bij, want in datzelfde weekend komt ook de NASCAR langs die hun 400-mijlsrace zullen afwerken de dag daarop. De Indy 500 wedstrijd daarentegen zal pas een maand later afgewerkt worden, met dank aan het uitstellen van de Olympische Spelen. De eerste vrije training starten vanaf 12 augustus om dan in het weekend van 15 en 16 de kwalificatieronde af te werken. Een week later, op 23 augustus, zal dan uiteindelijk de meest iconische 500-mijlsrace betwist worden. 

Foto: IndyCar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 26 maart 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons