van der Horst

Indy 8H: 25 wagens, met 2 Belgen maar zonder Audi

Start 2021 IGTC Indianapolis 8 Hour
Start 2021 IGTC Indianapolis 8 Hour
Volgende week wordt de Indianapolis 8 Hours gereden in het kader van de Intercontinental GT Challenge. SRO maakte bekend dat er 25 wagens aan de start zullen verschijnen, verdeeld over vier klassen. Daar komen ook nog een aantal wagens bij die de GT World Challenge America betwisten, waaronder die van Jan Heylen, maar er is ook Europese inbreng met onder meer Ulysse de Pauw. Wie wel de grote afwezige is, is titelverdediger Audi.
  • Skylimit Events
Audi Sport Team Saintéloc
Audi Sport Team Saintéloc
U zou toch denken dat als men de uittredende winnaar is van deze race en tevens de Intercontinental GT Challenge als een prioriteit beschouwd, het merk toch aanwezig zou zijn. Helaas zal er dus geen enkele Audi van de partij zijn. Niemand durfde de oversteek uit Europa te maken vanwege de hoge logistieke kosten, terwijl er langs Amerikaanse kant ook geen enkele Audi op het hoogste niveau - zowel in GT World Challenge America als IMSA - rijdt. Overigens niet de eerste maal dat dit voorvalt, ook tijdens de Bathurst 12 Hour was noch Ferrari noch BMW van de partij. Hierdoor zullen er maar zes merken aan de start staan.

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Er zijn ook twee Belgen bij de rijders. Jan Heylen gaat met Charlie Luck en Wright Motorsports op zoek naar zijn tweede opeenvolgende Pro-Am titel in GT World Challenge America. Daarvoor krijgt het duo hulp van Elia Erhart met als opdracht de Racers Edge Motorsports Acura van Ashton Harrison en Mario Farnbacher achter zich te houden. Die laatsten krijgen de steun van Christina Nielsen. In de Pro-klasse is Lamborghini goed bezet, maar gaat wel de nodige tegenstand krijgen van zowel Mercedes als Ferrari. Dit laatste merk heeft twee wagens in het ijzer van AF Corse-Francorchamps, dat tevens als enige Europese team van de partij is. Daar vinden we ook Ulysse de Pauw op terug. Onze landgenoot maakte indruk in de Sprint Cup en krijgt naast zijn kans in Petit Le Mans er nog eentje bij en rijdt met Antonio Fuoco en Daniel Serra als teamgenoten.

In tegenstelling tot vorig jaar wordt alles een dag opgeschoven. Zo zullen de kwalificaties om 19:55 uur starten met de Pole Shoot-out om 22:55 uur. De race zelf gaat van start op zaterdag om 18 uur.

Foto's: Intercontinental GT Challenge - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 30 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons