van der Horst

Indy 8H: Team WRT boven in Amerika

Podium 2023 IGTC Indianapolis 8 Hours
Podium 2023 IGTC Indianapolis 8 Hours
Na Kyalami en Spa wist BMW ook de winst weg te kapen in de Indianapolis 8 Hours. Dries Vanthoor, Sheldon van der Linde en Philipp Eng reden met de bolide van Team WRT een ijzersterke race, met een toch wel dominante zege als gevolg. Ver achter hen volgden de winnaars van vorig jaar, de Mercedes AMG Team Craft-Bamboo Racing, met daarachter de Mercedes AMG Team Gruppe M Racing. Net naast het podium viel Jan Heylen, maar hij mocht wel op het hoogste schavot in de Fanatec GT World Challenge America.
Start 2023 IGTC Indianapolis 8 Hours
Start 2023 IGTC Indianapolis 8 Hours
Het was nochtans geen sinecure voor de #30 Team WRT BMW om de race te winnen. De wagen viel halfweg terug naar een vijfde plek vanwege een penalty. Maar een ijzersterke Eng en daarna Vanthoor zorgden ervoor dat zij terug in het zog kwamen van de zusterwagen van Charles Weerts, Maxime Martin en Augusto Farfus. Al kenden deze laatsten minder geluk, want na een aanraking met de Triarsi Racing Ferrari verloren zij twaalf ronden na reparaties en vielen zo terug naar een zeventiende paats. Vanaf dat moment hield de #30 de controle van de race en won met maar liefst 53 seconden op het trio Maximilian Götz, Raffaele Marciello en Jules Gounon. Die hadden op hun beurt maar een halve tel op de tweede Mercedes van Maro Engel, Luca Stolz en Daniel Juncadella.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Eigenlijk had deze laatste wagen wel wat geluk om derde te worden, want eigenlijk was deze plaats voorbestemd voor Jan Heylen die samen reed met Madison Snow en Trent Hindman. Ware het niet dat op tien minuten van het einde de Wright Motorsports Porsche een leegloper kreeg en zo terugviel naar een vierde plek. Maar deze plaats was wel genoeg voor de Gelenaar en co om een derde overwinning op rij te boeken in de Fanatec GT World Challenge America. De RS1 Porsche van Eric Filgueiras, Stevan McAleer en Klaus Bachler vervolledigde de top vijf.

Foto's: Fanatec GT World Challenge AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op zondag 8 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons