van der Horst

IndyCar Series in het voorprogramma van de Indianapolis 8 Hours

IndyCars @ Indianapolis Motor Speedway
IndyCars @ Indianapolis Motor Speedway
De IndyCar Series heeft vandaag bekendgemaakt dat het nog meer moet snoeien in zijn kalender. Zo valt ook de manche in Belle Isle (Detroit) weg van de kalender. Toch staan er nog steeds 15 races gepland. Zo krijgen Iowa en Laguna Seca twee wedstrijden en gaat het kampioenschap voor een tweede keer naar Indianapolis, waar het op zaterdag de Harvest GP zal afwerken, als voorprogramma voor SRO's Intercontinental GT Challenge Indianapolis 8 Hours.
  • LTF
Start Blancpain GT World Challenge America start @ Las Vegas
Start Blancpain GT World Challenge America start @ Las Vegas
Gezien de huidige coronacrisis wilde eigenaar Roger Penske koste wat kost vijftien races op de kalender behouden en hij komt daarmee uit op de Harvest Grand Prix, die in 1916 als eerste race ooit buiten de maand mei georganiseerd werd. Hiermee krijgt de allereerste Indianapolis 8 Hours een goed gevuld programma voorgeschoteld, want naast de Intercontinental GT Challenge, zal ook de Amerikaanse tak van GT World Challenge aanwezig zijn. Hun race vindt plaats tijdens de 8 uursrace en wordt na drie uur afgevlagd - de gebruikelijke lengte per race is namelijk anderhalf uur. Teams kunnen daarna eventueel verder deelnemen aan de hoofdrace.

Daar blijft het ook niet bij, want naast de voorgenoemde kampioenschappen zullen er ook drie nevencompetities - de Pirelli GT4 America, GT Sports Club America en TC America - mee het voorprogramma kleuren. Kortom, het zal een druk weekend worden op 3 en 4 oktober in Speedway, Indiana.

Foto's: SRO - Blancpain GT World Challenge AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 6 april 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons