van der Horst

Indycar start seizoen in Texas achter gesloten deuren

Simon Pagenaud op de Texas Motor Speedway
Simon Pagenaud op de Texas Motor Speedway
Voor de IndyCar is de kogel door de kerk. Op 6 juni zal het seizoen namelijk van start gaan op de Texas Motor Speedway in Fort Worth. Het Texaanse ovaal is jaarlijks een tussenstop voor het kampioenschap, al wordt er dan wel een 600 kilometerrace verreden. Voor deze editie zullen de rijders een ingekorte race afwerken. Een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen is verder dat er geen publiek aanwezig mag zijn.
  • St. Paul
De race achter gesloten deuren houden is dus niet de enige maatregel. Zo mag er een beperkt aantal personeelsleden per team aanwezig zijn en zullen alle piloten vooraf een medische test ondergaan. Ook wordt social distancing de norm op het circuit en zal alles in één dag afgewerkt worden, met een vrije training, een kwalificatiesessie en de race zelf. Omdat alles op een korte tijd afgewerkt wordt, besloten IndyCar-voorzitter Jay Frye en co om de race in te korten naar 200 ronden, in plaats van de gebruikelijke 248.

De rest van de kalender, die vorige maand voorgesteld werd met onder meer een extra bezoek aan de Indianapolis Motor Speedway, blijft nog steeds van kracht.

Foto: IndyCar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 8 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons