van der Horst

InMotion gaat voor het elektrisch ronderecord op Circuit Zolder

IM/e
IM/e
Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen, genaamd InMotion, droomt van deelname aan de 24 uur van Le Mans met een elektrische raceauto in de zogenaamde Garage 56-categorie. Dit weekend is het team aanwezig tijdens de Zolder Superprix en wil het een aanval doen op het ronderecord voor elektrische raceauto’s. Rijder met dienst is Xavier Maassen, die in het verleden reeds het record op zijn naam had staan, tot onze landgenoot Bert Longin de tijd iets scherper stelde.
IM01
IM01
Het ultieme doel van InMotion is om binnen een aantal jaar aan de meest prestigieuze endurance race ter wereld deel te nemen: de 24 uur van Le Mans. De klasse waar InMotion deel in wil gaan nemen wordt ‘Garage 56’ genoemd. Dit is een relatief nieuwe klasse, sinds 2013, die openstaat voor experimentele nieuwe technologieën en innovaties. Jaarlijks mag hier maximaal één team aan deelnemen met een bijna volledige vrijheid op het technische vlak, zoals elektrische aandrijving. Het enige waar aan voldaan moet worden, zijn de veiligheidsreglementen.

IM/e team
IM/e team
Om dit te bereiken is in september 2014 de ontwikkeling en constructie begonnen van een totaal elektrisch testplatform, de IM/e. Deze elektrische raceauto heeft een gewicht van slechts 658 kilogram en een vermogen van 550 pk, goed voor een topsnelheid van 285 kilometer per uur. De IM/e fungeert als testauto voor de verschillende systemen en technologieën die het team wil gaan toepassen op de uiteindelijke Le Mans-bolde, de IM01. Hierbij krijgt het team onder andere hulp van Le Mans-legende Jan Lammers en alleskunner Nick Catsburg. Verder heeft de IM/e het ronderecord op Circuit Zandvoort op naam met een tijd van 1.48.371 minuten, gereden door Beitske Visser. Kortom, alle ingrediënten aanwezig om op zaterdag 15 juli tijdens de Zolder Superprix het huidige record van Bert Longin (2:01.182) te verbreken. Afspraak tussen 12:00 en 13:00!

Tekst: Michel Helders - Foto's: InMotionSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 12 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons