van der Horst

Inschrijvingen voor de Balade des Legend Boucles Bastogne 2024 openen op vrijdag 1 maart

Balade  des Legend Boucles Bastogne
Balade des Legend Boucles Bastogne
Nu de Legend Boucles @ Bastogne 2024 achter ons ligt, is het tijd voor het grote publiek om de prachtige wegen zelf te ontdekken! Op zaterdag 4 mei geeft de Balade des Legend Boucles Bastogne eigenaars van oldtimers of moderne auto's de kans om de wegen en paden te betreden die het parcours vormen of hebben gevormd van de winterklassieker georganiseerd door de Royal Automobile Club de Spa! Er is natuurlijk geen sprake van een wedstrijd, maar van een toertocht die met de grootste ernst wordt georganiseerd... maar dan in een gemoedelijke sfeer zonder competitie-aspiraties!
De editie van 2024 blijft trouw aan de aanpak die maakt dat deze tourrit vanaf het begin zo succesvol is geweest. Vertrekkend vanaf de Place McAufliffe in Bastogne, zal het parcours geconcentreerd zijn op één dag, in de voet-, of moeten we zeggen bandensporen van de verschillende edities van de Legend Boucles @ Bastogne. Er is ook nog steeds een optionele avondlus, die traditioneel bij het ontsteken van de lampen eindigt...

Die extra avondlus is echt de moeite! Eric Chapa, die verantwoordelijk is voor het parcours van de Legend Boucles en de Balade des Legend Boucles Bastogne, heeft besloten om de deelnemers mee te nemen langs het parcours van wat in 2023 de Rally van Bertrix was. “We gaan een mooie verbinding aanbieden vanuit Bastenaken om de crews mee te nemen over de drie klassementsproeven van de Rally van Bertrix, maar zonder de passage door het bos", legt de organisator van het evenement uit. “En aan het einde van de rondrit eindigen we met een check-in in een café op de Place de Bertrix, net als bij de rally's van vroeger en dat rond de klok van 23u30! Nogmaals, het idee is om deelnemers een even leuke als interessante dag te bezorgen en te eindigen met een extra vleugje nostalgie.

Het is de moeite waard om te onthouden dat het roadbook voor de tourrit geen enkele moeilijkheid bevat, omdat het de bedoeling is dat iedereen gemakkelijk zijn weg kan vinden, ook mensen die normaal gesproken niet aan dergelijke evenementen deelnemen. Dus iedereen is welkom!

De inschrijving voor de Balade des Legend Boucles Bastogne 2024 opent op vrijdag 1 maart op de officiële website van het evenement: www.racspa.be.   

Inschrijving voor de 2024-editie van de Balade des Legend Boucles Bastogne kost 100 euro voor een auto van voor 1987 en 120 euro voor een auto van na 1987, alles voor een team van twee personen. De extra lus rond Bertrix kost 45 euro.
Naar jullie toetsenborden...

RAC SpaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op vrijdag 23 februari 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons