van der Horst

InterClassics Brussels: Voorbeschouwing van de organisatoren

‘The Legends of Spa-Francorchamps’ is het hoofdthema van de tweede editie van InterClassics Brussels. Aan de hand van circa 18 klassiekers in de categorieën Grand Prix, Touring en Endurance wordt de rijke geschiedenis van dit befaamde race circuit gepresenteerd in Brussels Expo. Wegens de uitverkochte editie vorig jaar, heeft de organisatie besloten de oldtimerbeurs dit jaar te verdubbelen van 2 naar 4 paleizen. InterClassics Brussels vindt plaats van 18 t/m 20 november 2016.
Een van de topstukken op het themapaviljoen Spa-Francorchamps is de Talbot Lago T26C. Deze klassieker werd gebouwd van 1948 tot 1951 en kon worden ingezet in de Grand Prix racerij, de voorloper van de huidige Formule 1. Yves-Giraud-Cabantous, Eugene Martin, Louis Rosier, Philippe Étanceling en Raymond Sommer waren allen coureurs die in 1950 voor Talbot Lago reden. De T26C reed de Formule 1 in 1950 en 1951, waarbij het diverse podiumplaatsen behaalde. Louis Rosier reed hiermee in 1951 de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. 

Directeur InterClassics Erik Panis: ‘Na 23 edities in Maastricht en nu de 2e editie in Brussel is het een uitdaging om verrassende thema’s te vinden die interessant zijn voor zowel de oldtimer’freak’, de liefhebber als degene die gewoon een dagje uit wil. Formule 1 leeft, mede dankzij de prestaties van Stoffel Vandoorne en de Nederlander en bijna Belg Max Verstappen. Wij denken dat we met de racegeschiedenis van Spa-Francorchamps een breed publiek aanspreken.’

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2016 in paleis 1, 3, 4 en 8 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers, liefhebbers en dagjesmensen. Centrale thema’s dit jaar zijn ‘The Legends of Spa-Francorchamps’ en ‘The fascinating world of microcars’. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 11,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 14,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Interclassics Brussels Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 13 september 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons