van der Horst

Interclassics Brussels 2018 officieel geopend

Interclassics Brussels 2018
Interclassics Brussels 2018
Dit weekend vindt de vierde editie van Interclassics Brussels plaats in de Expo Hallen op de Heizel. Vrijdag om tien uur ’s morgens gingen de deuren open maar de plechtige opening in aanwezigheid van Brussels burgemeester Philippe Close en Miss Expo 58 vond later op de dag plaats tijdens de nocturne. Naast meer dan duizend oude en minder oude wagens kan men op Interclassics ook terecht voor auto-onderdelen, modelauto’s, boeken en tijdschriften over auto’s, posters, kunstwerken met de auto als thema en nog veel meer dat verband houdt met old- en Youngtimers.
Miss Expo ’58 Jacqueline Lejong, Marlène de Wouters, Burgemeester Philippe Close en Manager InterClassics Erik Panis
Miss Expo ’58 Jacqueline Lejong, Marlène de Wouters, Burgemeester Philippe Close en Manager InterClassics Erik Panis
Gastvrouw Marlène de Wouters en organisator Erik Panis ontvingen tijdens de plechtige opening Burgemeester van Brussel Philippe Close en Miss Expo ’58 Jacqueline Lejong. De Burgemeester benadrukte het belang van de Heizel expo-hallen en verschafte uitleg over de toekomstplannen die de stad Brussel heeft voor de Heizelomgeving. Jacqueline Lejong, zoals altijd vergezeld door haar hondje, haalde enkele herinneringen boven aan de wereldtentoonstelling van 1958.

"60 years World Expo/Cars of ‘58’ "
"60 years World Expo/Cars of ‘58’ "
De Expo 58 en Cars of ‘58' is dan ook een van de twee thema’s waaraan Interclassics Brussels dit jaar speciale aandacht schenkt. In paleis 5 werd in samenwerking met de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen een unieke verzameling van wagens uit het jaar 1958 bijeengebracht die in een uniek decor worden voorgesteld. Onder de tentoongestelde wagens vindt men ondermeer een Peugeot 203, een Opel Olympia Rekord P, een Lancia Aurelia Convertible en een Jaguar Mark VIII (MK8).

70 years Porsche 356
70 years Porsche 356
Ook wordt er extra aandacht gevestigd op de zeventigste verjaardag van het merk Porsche en dit aan de hand van een unieke verzameling Porsche 356, het eerste model dat Porsche op de markt bracht. De eerste 356 kwam in 1948 op de markt en maakte nog gebruik van vele VW onderdelen. Toch bouwde de 358 zich al snel een reputatie op van unieke sportieve bolide wat het sportwagentje gegeerd maakte bij heel wat filmsterren. Ook bezorgde de 356 Porsche zijn eerste zeges in de autosport. Een tiental 356’s werd samengebracht in het midden van paleis 6.

Interclassics Brussels 2018 is nog open op zaterdag 17 en zondag 18 november van 10.00 tot 18.00 uur.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op vrijdag 16 november 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons