van der Horst

InterClassics Brussels 2019: Hommage aan legendarische Italiaanse designers

De vijfde editie van InterClassics Brussels brengt een hommage aan vijf van de meest legendarische auto ontwerpers ooit. Een unieke verzameling van klassiekers ontworpen door Pininfarina, Bertone, Zagato, Touring en Ghia zullen te zien zijn van 15 tot en met 17 november 2019 op de Heizel tijdens InterClassics Brussels in Brussels Expo. De geschiedenis van deze ‘great Italian designers’ wordt in beeld gebracht door in totaal vijftien klassiekers. Zo worden er van elke designer een aantal wagens gepresenteerd waaronder hun meest typische, exclusieve en iconische modellen waaronder de Otto Vu van Ghia, de Cisitalia van Pinifarina en de Miura van Bertone. Ook zal er van elke designer een model te zien zijn waarmee ze bij het grote publiek bekend geworden zijn zoals een eerste productie model van de Fiat X1/9 of Karmann Ghia. Speciale aandacht gaat ongetwijfeld naar Zagato die dit jaar 100 jaar jong is. Dit wordt gevierd met de presentatie van een befaamd model.
  • De Swert Opticiens
Bentley Centenary: 100 extraordinary years
Naast het hoofdthema staat de 100ste verjaardag van Bentley in de spotlight als tweede thema van de oldtimerbeurs.  De eeuw van Bentley: 100 buitengewone jaren, een prestatie die beslist de moeite waard is om te vieren. In 1919 schiep Walter Owen Bentley een bedrijf met een eenvoudig doel: bouw "een snelle auto, een goede auto, de beste in zijn klasse”. Dat leidende beginsel is sindsdien de motor van Bentley. De eerste auto van het merk Bentley werd in oktober 1919 gepresenteerd op de London Motor Show. Het dreef het merk verder, tot het over de hele wereld toonaangevend werd voor luxueuze auto's. Tijdens InterClassics Brussels 2019 wordt er, in samenwerking met Bentley Belgium, een uitzonderlijke collectie gepresenteerd van een vijftiental topstukken uit de 100-jarige geschiedenis van het merk.
 
InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 15 t/m zondag 17 november 2019  in paleis 5, 6, 7 en 9 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 15,00 t.o.v. dag kassa prijs volwassenen € 17,50. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.be.

Interclassics



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Autonieuws op donderdag 4 april 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons