van der Horst

InterClassics maakt grootse indruk met Ferrari expositie

Interclassics Brussel - 75 Jaar Ferrari
Interclassics Brussel - 75 Jaar Ferrari
De zevende editie van InterClassics Classic Car Show Brussels is geopend met een record! De organisatie noteert het hoogste bezoekersaantal op de openingsdag sinds de start van de Belgische klassiekerbeurs. Liefhebbers en kopers van oldtimers bezochten de Brusselse Heizelpaleizen om te genieten van talloze klassiekers en aanverwante producten. Bovendien werden nieuwe automodellen onthuld en kon men de exposities van “75 Jaar Ferrari” en “50 jaar BMW M” bezoeken.

Ferrari GTB Daytona - Interclassics Brussel - Daytona 365 GTB/4
Ferrari GTB Daytona - Interclassics Brussel - Daytona 365 GTB/4
Het spektakelstuk van de classic car show is zonder meer het Ferrari themaplein in Paleis 5. Hier presenteert InterClassics een line-up van zeldzame en historische Ferrari’s. Onder de topstukken bevindt zich de Ferrari 206 Dino van de wereldberoemde gitarist Eric Clapton. Ook belicht de organisatie het historische raceteam Ecurie Francorchamps met vier modellen. De Daytona 365 GTB/4, BB Competizione, 250 GT SWB en 488 Challenge zijn allemaal getooid in het geel. Dit is een verwijzing naar de Belgische racekleur zoals deze indertijd gebruikt werd. Onder bezoekers gaat de meeste aandacht uit naar de 288 GTO, F40, F50, Enzo en SP2. Deze auto’s zijn extra uniek omdat kopers destijds zelf door Ferrari werden uitgekozen.

 

Renault R8 Gordini - Interclassics Brussel 2022
Renault R8 Gordini - Interclassics Brussel 2022
Zelf deze once-in-a-lifetime bolides bewonderen? De beurs is zaterdag 19 november en zondag 20 november geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Kom langs in Brussels Expo en laat je onderdompelen in de wereld van InterClassics. De 7e editie van InterClassics Classic Car Show Brussels vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 20 november 2022 in Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Classic Car Show Brussels behoort met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 300 exposanten tot een van de grootste klassiekerevenementen van de Europa. Informatie en entreetickets: www.interclassics.events


Interclassics



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 19 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons