van der Horst

Internationaal seizoen van start in ijskoud Lonato, Van Langendonck net naast podium

Podium KZ2
Podium KZ2
De WSK Champions Cup vormde afgelopen weekend de opener van het internationale karting seizoen. Meer dan 170 rijders uit 36 verschillende landen verschenen op het circuit van Lonato aan de start. Zeges waren er voor Senna Van Walstijn (KZ), Danny Carenini (OK), Andres Cardenas (OKJ) en Christian Costoya (Mini).
South Garda Karting, kreeg last minute de organisatie van de WSK Champions Cup toebedeeld na de financiële problemen in Adria en staat normaal garant voor prachtig weer. Maar midden januari kan het ook aan het Garda meer zeer koud zijn. Een bevroren circuit gooide de dagplanning wat overhoop, maar eens er gereden kon worden, ging het hard. Héél hard. Met een 45.022 scherpte Senna Van Walstijn met zijn Sodi Kart het ronderecord aan. Niemand ging ooit sneller rond op de piste van Lonato.

Het rondereccord bevestigde de goede vorm van zowel van Walstijn als Sodi Kart want ook tijdens de heats en de finale stond er geen maat op de Nederlander. Hij moest zijn teamgenoot Arthur Carbonnel in de finale even voor zich dulden maar won uiteindelijk wel de finale. Emillien Denner tikte aan als tweede, Carbonnel werd derde en maakte daarmee het volledige Sodi Kart podium compleet. 

In de OK klasse, viel de vanop een tweede plaats gestarte Italiaan Danny Carenini kortstondig terug naar P3 maar al snel klom hij op naar de leiding. Maximilian Popov, die vanaf de pole vertrok werd tweede, Coskun Irfan werd derde.

Andres Cardenas won de OK-junioren klasse. De Peruviaan reed een sterke finale en haalde het voor de Chinees Zhenrui Chi en de Britt Nathan Tye. Favoriet en polesitter Dmitry Matveev verloor bij de start meteen wat plaatsen en zou even later ook uitvallen met mechanische pech. 

In een spannende finale van de 60 Mini klasse trok de Spanjaard Christian Costoya aan het langste eind. Hij haalde het nipt voor Jinrich Pesl, die na de kwalificaties en heats nog bovenaan stond. De Nederlander Dean Hoogenboom werd knap derde, nipt voor onze landgenoot Dries Van Langendonck die het seizoen start met een verdiende vierde plaats. 

Volgende week is er opnieuw actie op het circuit van Lonato. Dan start de eerste van vier manches van de WSK Super Master Series met een hele resem Belgen aan de start!

Foto: WSK KartingDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 24 januari 2022.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons