van der Horst

Portimão: Winst voor Corvette – derde plaats voor Maxime Soulet

Pastorelli/Ramos (V8 Racing Corvette)
Pastorelli/Ramos (V8 Racing Corvette)
De overwinning in de tweede race van het GT Open kampioenschap op het circuit van Portimão ging opnieuw naar een Corvette. Ditmaal waren het niet Soulet en Tutumlu die met de bloemen gingen lopen, maar was de zege voor de V8 Racing Corvette van Nicky Pastorelli en Miguel Ramos. Diederik Sijthoff en Archie Hamilton maakten de triomf voor V8 Racing kompleet door als tweede over de lijn te komen, maar na de race werd de Corvette uit de uitslag geschrapt. De GT3 Corvette van Dylan Derdaele en Dennis Retera haalde finish niet na een tweede opeenvolgende opgave. Maxime Soulet reed in het begin van de wedstrijd aan de leiding in de SRT Corvette, maar na de pitstop viel de wagen terug naar de zevende positie. Tutumlu kon nog terugkeren naar plaats vier, en uiteindelijk nog derde worden na de diskwalificatie van de tweede V8 Racing Corvette.
  • Hamofa Performance
Start race 2
Start race 2
Maxime Soulet kende een probleemloze start en pakte de leiding van de wedstrijd, terwijl Pastorelli twee plaatsen verloor aan Zampieri en Hamilton. Zampieri bleef druk uitoefenen op de Corvette en Hamilton kreeg het aan de stok met Pastorelli. Dennis Retera startte als negende en kon deze positie in het begin van de wedstrijd ook behouden en schoof zelfs een plaatsje op ten koste van Montermini. Zaterdag brak de aandrijfas nog op de V8 Racing Corvette en de wagen was ternauwernood klaar geraakt voor de wedstrijd van zondag, maar het mocht niet baten; na 21 ronden moest Derdaele de wagen op het einde van de pitstraat met technische problemen aan de kant zetten. Ondertussen had Hamilton enkele plaatsen verloren en lag nog maar zesde.

Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
Tutumlu/Soulet - SRT Corvette C6/ZR1
De pitstops veranderden het verloop van de wedstrijd, de SRT Corvette moest gezien zijn zege in de eerste race, langer binnenblijven en Tutumlu kon de race slechts aanvatten op een zevende plaats. Mavlanov, die Zampieri afloste, reed dan op kop voor de Ferrari van Claudio Sdanewitsch en de V8 Racing Corvette nu bestuurd door Ramos. De Portugees rukte echter op en zat al snel in het spoor van de leider, de Ferrari van Mavlanov kreeg af te rekenen met een lekke band en zo kon Ramos zonder slag of stoot de leiding overnemen. Sijthof lag tweede voor Mavlev die Schiro en Tutumlu achter zich aan had. Mavlev maakte nog een spin op het einde van de wedstrijd en hinderde daarbij Tutumlu waardoor Schiro als derde over de streep kwam. De Corvette van Sijthoff en Hamilton haalde echter het minimumgewicht niet en werd gediskwalificeerd, zo
Montermini/Schiro - Scuderia Villorba Ferrari 458
Montermini/Schiro - Scuderia Villorba Ferrari 458
kregen Soulet en Tutumlu nog de derde plaats in handen. De AF Corse Ferrari van Rugolo en Sdanewitsch werd vierde en eerste in de GTS divisie voor de Ombra Racing Ferrari van Gatusso en Cordoni. Adrien de Leener finishte met  Sbirrazzuoli aanvankelijk als derde, maar zij kregen 5 seconden straftijd en zakten terug naar plaats vier waardoor het laatste podiumtrapje toekwam aan de Autorlando Porsche van Beretta en Camathias.

Uitslag race 2 Portimão:

01. Nicky Pastorelli/Miguel Ramos (V8 Racing Corvette) 32 ronden
02. Andrea Montermini/Niccolo Schiro (Scuderia Villorba Corse Ferrari 458) +18.664
03. Maxime Soulet/Isaac Tutumlu (SRT Racing Corvette) +19.280
04. Michele Rugolo/Claudio Sdanewitsch (AF Corse Ferrari 458) +32.270 - 1ste GTS 
05. Stefano Gatusso/Mario Cordoni (Ombra Racing Ferrari 458) +34.279 - 2de GTS
06. Matteo Beretta/Joël Camathias (Autorlando Sport Porsche 997 GT3) +40.887 - 3de GTS
07. Adrien de Leener/Cédric  Sbirrazzuoli (AF Corse Ferrari 458) +45.064 - 4de GTS
08. Giorgio Roda/Paulo Ruberti (AF Corse Ferrari 458) +45.570 - 5de GTS
09. Viacheslav Maleev/Jose M. Pérez Aicat (SMP Racing Ferrari 458) +47.147 - 6de GTS
10. Stefano Constantini /Alan Sicart (Ombra Racing Ferrari 458) +59.959 -  7de GTS


Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons