van der Horst

IR Pwrd by GRT Motorsport presenteert programma voor 2024

IR by GRT Motorsport
IR by GRT Motorsport
Op vrijdagavond haalde IR Pwrd by GRT Motorsport in het Limburgse Tessenderlo letterlijk en figuurlijk het doek van zijn bolide voor 2024. Het nieuwe team kocht een BMW 330i aan bij JJ Motorsport en racet met deze wagen in het Belcar Endurance Championship 2024, dat komend weekend start op Circuit Zolder. Rijders met dienst zijn Ive Van der Aa, Geoffrey Verkoyen en Jonas Van Cauwenbergh, welke worden bijgestaan door Gilles Puelinckx en Ben Moechars bij de 24 Hours of Zolder en de manche in Spa.
  • Dreamdrive
IR by GRT Motorsport - BMW 330i
IR by GRT Motorsport - BMW 330i
"Vorig jaar reeds waren we op zoek naar een wagen waarmee we enerzijds enkele jaren competitief voor de dag konden komen en anderzijds onze rijders mogelijkheden tot progressie konden bieden", schetst teamverantwoordelijke Roeland Thijs aan Autosport.be. "We vonden onze gading in de BMW 330i die JJ Motorsport ontwikkelde en besloten om een exemplaar aan te schaffen, aangemoedigd door de tijden die de familie Werckx met een gelijkaardige wagen liet optekenen. Gezien het merendeel van onze piloten een passie voor BMW koestert, was de keuze eigenlijk niet al te moeilijk. "

"De wagen beschikt over alle technologie die je in een moderne racewagen mag verwachten en is daarmee in onze ogen het perfecte strijdwapen voor de TB-klasse van het Belcar Endurance Championship", vervolgt Thijs. "Hij is voorzien van een 2 liter viercylinder die een slordige 250 pk produceert en daarmee dus krachtiger dan bijvoorbeeld de BMW 325i ClubSport. Daarnaast beschikt de wagen over paddle shift, tractiecontrole en zelfs airconditioning. Ideaal dus voor een team als het onze waarin we een aantal rijders hebben die hun allereerste stappen op circuit zetten. Het is ook leuk dat we daarbij de steun hebben gevonden van een heel aantal - al dan niet regionale - partners die ons financieel mee ondersteunen."

IR by GRT Motorsport
IR by GRT Motorsport
"Op sportief vlak staan één week voor de start van onze campagne de neuzen in dezelfde richting", klinkt Thijs zelfzeker. "We maken ons niet de illusie dat we van bij de start voor de leiding zullen strijden, maar we willen in 2024 vooral veel bijleren. Geen betere leerschool dan een wedstrijd, en dus zal ik tevreden zijn als we volgende week zondag zonder kleerscheuren aan de finish staan van het New Race Festival. Automatisch gaan onze rijders dan ook al heel wat dingen kunnen hebben absorberen en zo gestaag progressie maken doorheen het jaar. De 24 Hours of Zolder in augustus wordt het hoogtepunt van ons jaar en ik denk dat we als een van de eerste teams onze line-up voor die wedstrijd rond hebben. We hebben versterking gezocht in de personen van Gilles Puelinckx en Ben Moechars. We willen in eerste instantie uit de problemen blijven en dan hoop ik dat na een etmaal racen het podium binnen handbereik kan zijn. Maar eerst dus de seizoensopener komend weekend, see you in Zolder!"

Foto's: Aim & Shoot by Annick VanblaereDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 12 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons