van der Horst

Isotta Fraschini stelt officieel Tipo 6 LMH Competizione voor

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini beloofde begin februari al om weldra zijn gloednieuwe LMH voor te stellen en op de laatste dag van de maand hield men woord. Aan de Automobile Club Milano viel officieel het doek van de Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione. Al blijft de vraag wanneer deze wagen zijn officieel debuut mag maken in het FIA WEC, gezien de aanvraag om een volledig seizoen te betwisten geweigerd werd door de ACO.
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
De wagen heeft een 3 liter V6 twin-turbo krachtbron, die met de hulp van HWA gefinetuned werd. In combinatie met de 270 pk elektrische motor op de vooras is dit goed voor ca. 700 pk. Het chassis zelf werd gemaakt bij Michelotto, dat vooral bekend raakte voor zijn werk voor Ferrari. Qua gewicht zitten we aan 1000 kg, het minimaal gewicht voor een Hypercar. Tot slot zijn er een aantal belangrijke partners die zorgden voor de nodige onderdelen: Brembo voor de remmen, Multimatic voor de ophanging en Williams voor de batterijen. De wagen zal binnenkort aan de tand gevoeld worden door en bij Vector Sport, hun sportieve partner.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione met de Pista en Strada
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione met de Pista en Strada
Daarnaast gaat men ook twee varianten produceren. De Pista zal dienst doen als wagen voor track days, terwijl de Strada een unieke wagen wordt die desgewenst kan gekopieerd worden. Op dit ogenblik  is er nog geen zekerheid wanneer de bolide zal debuteren, al mikt men op de 6 Hours of Monza. Vermoed wordt dat het team een gelijkaardige behandeling krijgt als Vanwall vorig jaar. Zij dienden toen eveneens een aanvraag in wanneer de wagen nog niet klaar was en dan nog de rechtszaak buiten beschouwing gelaten. Afwachten dus of Isotta Fraschini groen licht krijgt van de ACO.

Foto's: Isotta Fraschini



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 28 februari 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons