van der Horst

Isotta Fraschini vervolledigt rijdersbezetting met twee youngsters

Carl Wattana Bennett
Carl Wattana Bennett
Eind deze maand maakt Isotta Fraschini zijn debuut in het FIA WEC met de Isotta Fraschini Tipo 6. Terwijl er met Jean-Karl Vernay en Alex Garcia twee namen bekend qua rijdersbezetting bekend waren, volgden er nog wat verwikkelingen deze week. Zo zal Garcia dan toch niet deelnemen aan het WEC en zijn Antonio Serravalle en Carl Wattana Bennett de nieuwe namen op de wagen.
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Het is allesbehalve rustig geweest wat betreft de aanloop richting hun eerste seizoen in het FIA WEC voor Isotta Fraschini. Eerst was er nog de switch van Vector Sport naar Duqueine Team, alvorens deze week de hele line-up op de wagen overhoop werd gegooid. Vooral het feit dat Garcia - overigens kampioen in de LMP3-klasse van de European Le Mans Series en dus met ervaring in prototypes - ineens mocht beschikken, was uitermate opvallend. In de plaats daarvan heeft men twee youngsters aangenomen die amper tot geen ervaring hebben met proto's in de vorm van Serravalle en Bennett.

De eerstgenoemde heeft wel tweemaal achter het stuur van een LMP3 gezeten, waaronder éénmaal voor Mühlner Motorsport. Maar voor het overige bestaat de achtergrond van de Canadees vooral uit éénzitters. Hetzelfde kan gezegd worden van Bennett. De Thais-Amerikaanse piloot maakt overigens wel zijn debuut in de LMP2-klasse tijdens de Asian Le Mans Series en niet toevallig met Duqueine Team. Het valt dus af te wachten wat zij zullen presteren in de uiterst competitieve Hypercar-klasse.

Foto's: Asian Le Mans Series - Isotta FraschiniDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 9 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons