van der Horst

Italië: Nog maar eens Lewis Hamilton op pole

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Mercedes rijders Valtteri Bottas en Lewis Hamilton vochten te Monza het onder elkaar uit voor wie ditmaal van op de pole mocht vertrekken. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die het pleit won en zondag van op de eerste startplaats mag vertrekken. De overige deelnemers kwamen er niet aan te pas, Carlos Sainz was uiteindelijk de snelste van de rest en bleef Perez (Racing Point) en Max Verstappen (Red Bull), die te weinig topsnelheid haalde, voor.
In Q1 wachtten de meeste rijders tot op het einde van de sessie om op de baan te komen, waarbij de rijders mekaar in de weg reden en zo menig snelle ronde verkwanseld werd. De twee Williams rijders, Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Romain Grosjean (Haas) maar ook Sebastian Vettel (Ferrari) geraakten niet verder. Voor Ferrari blijft de “miserie” maar duren want in Q2 sneuvelde Charles Leclerc die zondag van op de dertiende plaats start. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas), Daniil Kvyat (AlphaTauri) en Esteban Ocon (Renault) waren de overige geëlimineerden na Q2.

In Q3 was het Bottas die al eerste een scherpe tijd neerzette, maar al snel ging Hamilton onder de tijd van zijn teamgenoot. Bottas repliceerde met nog een snellere ronde maar ook nu reageerde Hamilton onmiddellijk en zette de definitieve poletijd neer in 1:18.887. Carlos Sainz (McLaren) realiseerde de derde tijd maar op zeven tiende seconde van de tijd van Hamilton. Na Pérez en verstappen volgen op de grid Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (Renault), Lance Stroll (Racing Point), Alex Albon (Red Bull) en Pierre Gasly (AlphaTauri).

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons