van der Horst

Italië: Verstappen bestraft voor incident met Hamilton

Crash Verstappen/ Hamilton
Crash Verstappen/ Hamilton
De wedstrijdleiding heeft het incident tussen Max Verstappen (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes) onderzocht en is tot de beslissing gekomen dat de Nederlander het meeste schuld draagt aan de aanrijding aangezien de wagen #33 nog niet op gelijke hoogte was van de wagen #44 bij het ingaan van de bocht. Verstappen zal op de grid van de GP van Rusland drie plaatsen achteruit gezet worden en krijgt bovendien twee penalty punten.
Crash Verstappen / Hamilton
Crash Verstappen / Hamilton
Beide rijders dragen schuld aan de aanrijding die in de zesentwintigste ronde plaats vond, maar het aandeel van Verstappen is groter dan dat van Hamilton, zo oordeelde de wedstrijdleiding. Hamilton gaf Verstappen weinig ruimte in de chicane waardoor deze de kerbs op moest en op de wagen van de Brit vloog. Maar na consultatie van de camerabeelden besloten de wedstrijd commissarissen dat de Red Bull bij het aansnijden van de bocht nog achter de Mercedes lag en te laat remde waardoor de wagen Verstappen naast die van Hamilton kwam te liggen maar op geen moment op dezelfde hoogte kwam. Dus Verstappen heeft zijn manoeuvre te laat ingezet en draagt dus de meeste schuld voor de aanrijding.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons