van der Horst

Italië: “We hebben snellere auto’s verslagen”- Vandoorne

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne eindigde de Grote Prijs van Italië op een dertiende plaats. Beter dan eerst werd verwacht op een circuit waarbij snelheid van uiterst belang is. De McLaren-rijder wist snellere wagens achter zich te houden: Nico Hulkenberg in de Renault, Pierre Gasly in de Toro Rosso, Marcus Ericsson in de Alfa Romeo-Sauber en Kevin Magnussen in de Haas. “Volgens mij was dit best een goede race voor ons, kijkend naar de snelheid die we in het begin van het weekend hadden”, liet de West-Vlaming zich ontvallen na de race in Monza. “We hebben auto’s verslagen waarvan we niet hadden verwacht dat we ze zouden achter ons houden.”
Stoffel Vandoorne met achter zich Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton
Stoffel Vandoorne met achter zich Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton
“Tijdens de eerste stint reden we achter hen, maar dankzij onze strategie zijn we voor deze snellere bolides kunnen geraken. Onze snelheid was iets beter dan we hadden verwacht”, aldus onze compatriot. “In de race had ik min of meer hetzelfde gevoel als tijdens de kwalificatie.” Gisteren zei Vandoorne na een moeilijke zaterdagnamiddag dat zijn gevoel in de wagen steeds beter en beter werd, ook al was hij meermaals hekkensluiter. “We wisten dus dat het in de race iets beter zou moeten gaan en dat was denk ik ook het geval.”

Over twee weken staat de race in Singapore op het programma. Vorig jaar behaalde Stoffel er een zevende plaats.. “Dat was één van mijn betere races van het afgelopen seizoen”, ging de West-Vlaming verder. “Hopelijk kunnen we op een baan met veel downforce tevens een stratencircuit, iets sterker zijn en - wie weet -  iets dichter bij de punten eindigen.”
 
Foto's: Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons