van der Horst

ITR stopt met organiseren van DTM

Start Zondagrace DTM Spa 2022
Start Zondagrace DTM Spa 2022
Gerhard Berger als woordvoerder van ITR, promotor van de DTM, laat weten dat ITR niet verder de serie organiseert. Dat betekent niet direct het einde van de DTM, andere kandidaten kunnen de organisatie van de serie overnemen. Zo zijn er momenteel gesprekken aan de gang met de ADAC, die nu al instaat voor onder meer het organiseren van de ADAC GT Masters.
Thomas Preining - KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R
Thomas Preining - KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R
Alle werknemers van ITR werden door Berger ingelicht dat de organisatie ontbonden wordt en niet verder gaat met de DTM. De beslissing werd niet genomen wegens een gebrek aan deelnemers maar omdat het financiële risico te groot werd. Sinds 2020 staat ITR zelf in voor het financieren van de serie en de zoektocht naar een partner die mee de kosten kon dragen bleek vruchteloos. Berger wil niet het risico lopen om af te stevenen op een financiële catastrofe en laat het nu aan anderen over om te beslissen of er nog een toekomst is voor de DTM.

Foto's: Arne Simons & DTM Media TeamDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 30 november 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons