van der Horst

Long Beach: pole voor Christian Fittipaldi

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Christian Fittipaldi vertrekt vannacht Belgische tijd vanop de eerste plek in de straten van Long Beach. De Braziliaan van Action Express Racing klokte een 1:14.962 en liet zo de concurrentie van Wayne Taylor Racing achter zich waardoor de eerste rij er volledig Corvette DP uitziet. Een grote vooruitgang is er te merken bij Mazda dat met Tom Long de derde tijd op de tabellen zette. Onze landgenoot Marc Goossens (Corvette DP - Visit Florida Racing) zal samen met IndyCar-ster Ryan Hunter-Reay pas als zevende vertrekken, nadat zijn snelste tijd werd afgenomen wegens het hinderen van het goede verloop van de kwalificatie. Goossens ging rond met de Corvette waarna de sessie moest onderbroken worden met de rode vlag.
Long Beach is overigens de eerste 'normale' wedstrijd van het seizoen en telt dus niet mee voor de North American Endurance Cup. Hierdoor vallen namen op door afwezigheid met als opvallendste natuurlijk de troepen van Tequila Patrón ESM en hun Ligier-Honda. Met Ed Brown, Pipo Derani, Scott Sharp en Johannes van Overbeek won deze ploeg zowel de 24 uren van Daytona als de 12 uren van Sebring. De kwalificatie in de PC-klasse werd afgebroken onder rood en, zoals gebruikelijk in de VS, wordt de startvolgorde dan bepaald door de tussenstand in het kampioenschap. Hierdoor krijgen Mikhail Goikhberg en Stephen Simpson (JDC-Miller Motorsports) de pole in hun schoot geworpen.

Met de afwezigheid van de GTD's op die kleine parcours is GTLM de enige GT-klasse aan de start. In deze traditioneel zeer spannende klasse is het ditmaal BMW die de beste papieren lijkt te hebben. Bill Auberlen reed de pole met een 1:17.272 in de M6 GTLM #25. De Porsche van Earl Bamber reed de tweede tijd op drie duizendsten van een seconde! Op de tweede lijn vinden we de andere Porsche en de eerste Chevrolet met dank aan respectievelijk Patrick Pilet en Oliver Gavin. De eerste Ford vinden we terug op plaats zeven, de eerste Ferrari op plaats acht.

UITSLAG KWALIFICATIE LONG BEACH

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP of Long Beach.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons