van der Horst

Jaap van Lagen oppermachtig in kwalificatie Zandvoort

Team Leopard WRT - Jaap van Lagen - Audi RS3 LMS TCR
Team Leopard WRT - Jaap van Lagen - Audi RS3 LMS TCR
In Paul Ricard, waar de openingsmanche van de TCR Europe plaatsvond, was hij er niet bij, maar die ervaring had Jaap van Lagen (Team Leopard WRT - Audi RS3 LMS) duidelijk niet nodig om met de vingers in de neus naar de pole positie te rijden op Circuit Zandvoort. Onze noorderbuur was maar liefst een halve seconde sneller dan zijn eerste achtervolger, Cupra-rijder Mikel Azcona (PCR Sport). Onze landgenoot Maxime Potty (ComToYouRacing VW Golf GTI TCR) start beide races in Nederland van op de veertiende plek.
  • Curbstone
De Balance of Performance (BoP) is voor de afspraak in Nederland stevig door elkaar gegooid en dat wordt niet alleen duidelijk in het WTCR. De eerste Hyundai i30 N TCR mag als vierde aan de eerste race beginnen, achter polesitter Jaap van Lagen, de Spanjaard Mikel Azcona en Honda-rijder Atilla Tassi (KCMG). De Zuid-Koreaanse wagen achtervolgt wel in groep, met Kris Richard voor kampioenschapsleider Dusan Borkovic en de jonge Reece Barr. Die drie wagens worden ingeschreven door Target Competition.

ComToYou Racing - Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
ComToYou Racing - Maxime Potty - VW Golf GTI TCR
Jaap van Lagen reed uiteraard ook naar de beste prestatie in de hervormde TCR Benelux, mijlenver voor Danny Kroes (Cupra PCR Sport), die goed was voor de tiende chrono algemeen en daarmee ook de pole positie voor de tweede race in de schoot geworpen krijgt. Maxime Potty realiseerde in het Benelux-kampioenschap de vierde rondetijd, achter de Franse Peugeot-rijder Julien Briché.

De eerste confrontatie in de duinen vindt morgenmiddag plaats om 12.20u, voor de tweede manche is het wachten tot pinkstermaandag om 14.55u.

--- Uitslag kwalificatie TCR Europe Zandvoort 2018 (PDF) ---

Foto's TCR Europe

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op zaterdag 19 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons