van der Horst

Jaap van Lagen rijdt ook in Moskou voor LADA Sport Rosneft

Jaap van Lagen
Jaap van Lagen
Zoals eerder gemeld gaat Jaap van Lagen ook tijdens het weekend van 6 en 7 juni voor het LADA Sport Rosneft Team aan de slag op de Moscow Raceway. De immer bescheiden en snelle Nederlander leeft momenteel op een wolk. Hoewel hij pas kort voor het Porsche Supercup-weekend in Monaco zeker was van zijn FACH AUTO TECH-stuur, gaf de man er het 26-koppig veld zondagvoormiddag het nakijken, na eerder de pole te hebben gelukt. Vandaag raakte dan zijn verlengd verblijf in het WTCC bekend. Of er ook na de heat in Moskou een vervolg aan het WTCC-verhaal wordt gebreid is niet bekend maar die kans is reëel.
  • Skylimit Events
Rob Huff - Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft
Rob Huff - Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft
LADA Sport Rosneft-baas Victor Shapovalov liet er tegenover Autosport.be op de Nürburgring nauwelijks twijfel over bestaan dat van Lagen er ook voor de thuiswedstrijd van het team bij zou zijn. Dat was nog voor onze Noorderbuur op de Nordschleife elfde en tiende eindigde, zodoende voor zijn debuut meteen een eerste punt sprokkelend,  en voor zijn spraakmakende zege in het Prinsdom. 


Victor Shapovalov (rechts)
Victor Shapovalov (rechts)
Net als in Duitsland vervangt van Lagen de Brit James Thompson van wie niet duidelijk is of hij nog aan rijden toe komt. Shapovalov wilde er toen enkel over kwijt dat Thompson zich niet 100% goed voelde in de Vesta en wel nog steeds deel uit maakt van het team. De immers aanspreekbare teambaas, in een vrij recent verleden zelf nog in het WTCC met Lada als rijder actief, liet voorts verstaan dat het team voor eigen publiek opnieuw met drie wagens aan de start komt.

Foto's: Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 25 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moskou.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons