van der Horst

Jaap van Lagen vervangt James Thompson bij Lada Sport Rosneft op de Nordschleife

Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft Vesta
Jaap van Lagen - LADA Sport Rosneft Vesta
Lada Sport Rosneft kende andermaal een erg moeilijk weekend op de Hungaroring. Het Russische team kreeg opnieuw een zware crash te verwerken en sprokkelde slechts twee punten in Hongarije, wat in generlei mate de vooruitgang weerspiegelt die het team de voorbije weken boekte. Voorts was er het bizarre forfait van James Thompson na afloop van de kwalificatie, de Brit riep tandproblemen als excuus in. Dat daarbij meteen ook diens deelname aan de manche op de Nordschleife (14 dagen later) in vraag werd gesteld, was op zijn minst vreemd.
Gisteren circuleerde reeds het bericht dat achter de samenwerking tussen Thompson en het team met onmiddellijke ingang een punt zou zijn gezet. Vandaag bevestigde Jaap Van Lagen persoonlijk het nieuws van zijn aantreden bij Lada via zijn Facebook-account. De ook bij ons hoog ingeschatte Nederlander mocht gisteren samen met gastrijder Nestor 'Bebu' Girolami op de Hungaroring testen. Die test levert de 38-jarige piloot uit Ede nu een zitje voor de meeting op de Nordschleife op.

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Met het plotse vertrek van Thompson werd via de test uitgekeken naar mogelijke vervangers. Dat Van Lagen hiervoor in Hongarije op het appèl werd geroepen, mag niet verbazen aangezien de Nederlander zich reeds eerder in 2008 en 2009 aan boord van de weinig competitieve Lada's 110 en Priora meermaals in de kijker had weten te rijden.  Bovendien kent onze Noorderbuur de Nordschleife goed, hij won er onder meer in 2013 in de Duitse Porsche Carrera Cup.

Dit jaar werd hij overigens door AMG aangezocht om tijdens de 24U van de Nürburgring het trio Yelmer Buurman - Hubert Haupt - Abdulaziz Al Faisal te flankeren aan boord van de Black Falcon SLS AMG GT3. Eerder zou hij met Buurman en Adam Christodoulou ter voorbereiding ook de eerste VLN-race hebben gereden, maar die werd na de Nissan-crash voortijdig afgevlagd. Het wordt dus best een druk weekend voor de sympathieke Nederlander die naar het voorbeeld van zijn nieuwe teamgenoot Rob Huff en van Tom Coronel zowel de beruchte etmaalrace als de beide WTCC-races zal betwisten. Of aan de samenwerking met het team van Viktor Shapovalov ook op de Moscow Raceway een vervolg wordt gebreid, is nog niet duidelijk.

 Foto: Jaap van Lagen en 24H SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 6 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons