van der Horst

Jacht om de titels: Van Hooydonk en PK Carsport naar de top (Puntenstand)

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC vs. Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC vs. Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
De tweede Belcar-meeting ligt achter ons en dus is het tijd voor een nieuwe puntenstand. Zowel in de algemene Belcar Endurance Championship ranking als in de Norma Driver Trophy is het Norma dat voorlopig de beste zaak doet. Overall leidt, en dat mag geen verrassing heten met twee zeges en een podium op drie races, Russell Racing by PK Carsport. Een van de speerpunten van het Limburgse team met West-Vlaamse invloeden veroverde dit weekend bovendien de kop in de Norma Driver Trophy: Jeffrey Van Hooydonk.
VR Racing - Ford Marc Car 2
VR Racing - Ford Marc Car 2
De algemene Belcar-ranking is ongemeen spannend. Russell Racing by PK Carsport leidt zoals gemeld (101 punten), maar ze worden op 13 punten afstand gevolgd door No Speed Limit (88 punten), terwijl GT4-team GetSpeed (76 punten) ook op vinkenslag ligt. VR Racing en Krafft Racing (beide 73 punten) tellen reeds 28 punten achterstand, maar zijn absoluut nog niet uitgeteld voor de titel.

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Dankzij hun goede resultaten tot dusver, is Russell Racing by PK Carsport (72) erin geslaagd een kloofje te slaan op hun Belcar 1-concurrenten. Krafft Racing (53) kan nog enigszins volgen, maar Deldiche Racing by JTB (40 voor #110 en 31 voor #111) reeds aan tegen een aanzienlijke achterstand, net als de kampioen van 2 seizoenen geleden McDonald’s Racing Team (30).

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
In Belcar 2 zetten Fred Bouvy en Damien Coens voor No Speed Limit (76) voorlopig de toon met een hattrick. Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens trachten met hun Thems Racing by EMG Porsche aan te klampen en verzamelden tot dusver 57 punten. De Vlaams-Brabandse Cayman-familie Redant posteert momenteel op de derde plaats (33).WCB Racing Team - Lamborghini Huracán
WCB Racing Team - Lamborghini Huracán
VR Racing gaat, na de klassezege afgelopen weekend, op kop in Belcar 3 (58), maar ze worden op de hielen gezeten door de WCB Lamborghini (55), het Belgium Racing-exemplaar (51) en de stier van EMG Motorsport. Getspeed is het enige team dat beide meetings tot dusver betwistte en verbaast dus niet met de voorlopige leiding op naam van Wim Spinoy en Kenneth Heyer (73), voor teamgenoten Michael Cool en Bart Van Samang (61).

Stevens Motorsport
Stevens Motorsport
In Belcar 5 verbazen Jochen Stevens en Laurent Vandevelde vriend en vijand in hun eerste volledige seizoen in de autosport. Ze leiden na 2 tweede plaatsen en een zege met 61 punten, voor QSR Racing School (45), VGL Racing (37) en Baelus Motorsport (36).

Garage Van De Water - BMW M3 E30
Garage Van De Water - BMW M3 E30
Belcar 6 leverde drie verschillende winnaars in evenveel wedstrijden op, maar het is Garage Van de Water die de dans leidt (58), voor JJ Motorsport (52) en Convents Race Team #50 (48). Yannick Hoogaars leidt de Junior Trophy, terwijl Kata Bozó de beste van de twee dames in de Ladies Trophy is. De volledige puntenstand in alle Belcar-klassementen treft u hieronder aan, net als de volledige ranking in de Norma Driver Trophy Benelux.

--- Tussenstand Norma Driver Trophy 2019 na Zolder Superprix (pdf) ---
--- Tussenstand Belcar 2019 na Zolder Superprix (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons