van der Horst

Jack "Pirelli" Buytaert overleden

Dirk Van Rompuy en Jack Buytaert - VW Golf 3
Dirk Van Rompuy en Jack Buytaert - VW Golf 3
Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Jack Buytaert eerder deze week op 62-jarige leeftijd is overleden. Buytaert, jarenlang autosport-verantwoordelijke voor Pirelli België, was een geliefd man in de motorsportwereld en was een specialist in het endurance-werk bij de moto's. Zo won hij in 1978 en 1979 met een Dholda (een aangepaste Honda) tweemaal de 24 Heures de Liège, een etmaalrace voor motorfietsen. Naderhand ging Buytaert zich toeleggen op de autosport en nam deel aan talrijke wedstrijden, onder meer in de Belcar.
Zo betwiste hij races aan de zijde van Hermann Brinkmann, Erik Qvick, Frank Hahn, Jan van Elderen en Dirk Van Rompuy, met deze laatste veroverde hij in 2004 nog de titel in de toenmalige Touring Cup. In augustus van dit jaar nam Buytaert met een Dholda nog deel aan de Bikers Classic te Spa, een wedstrijd over vier uur voor motorfietsen op het circuit van Spa-Francorchamps.

De redactie wenst haar medeleven te betuigen aan vrienden en familie.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 21 november 2012.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons