van der Horst

Jack’s Racing Day: Alain Berg spurt naar de pole

Alain Berg - Norma M20FC
Alain Berg - Norma M20FC
Geen Deldiche Racing Norma dit weekend in de Supercar Challenge op het circuit van Assen, maar wel het exemplaar van Alain Berg. De Luxemburger zette zijn Norma op de pole voor de race van zaterdag. Met een ronde in 1:34.223 was hij een dikke halve seconde sneller dan de Ligier LMP3 van Matthijs Bakker/Joshua Kreuger.
Idola Motorsport - Praga R1 T
Idola Motorsport - Praga R1 T
De wedstrijden voor de Supercar Challenge vormen zeker het hoogtepunt van de Jack’s Racing Day, met een wedstrijd op zowel zaterdag als zondag. Het team dat dit weekend al van voor de start opviel was het Britse Idola Motorsport dat niet minder dan drie Praga’s R1 T aan de start brengt. In de kwalificaties kwamen deze wagens echter niet verder dan de achtste, tiende en elfde tijd respectievelijk.
 
Achter de Norma van Berg en de Ligier LMP3 ging de derde tijd (1:35.442) naar de BMW M6 GT3 van Jansen/Poland die daarmee de eerste GT bolide was. Daarna volgde Bob Herber (Bentley Continental GT3 - 1:35.732) en van Vliet/Meijer (BMW M6 GT3 - 1:35.744). Snelste in de Radical divisie waren vader en zoon Greenhalgh.
 
Geen Belgen in de hoogste divisies van de Supercar Challenge maar in de Sport klasses zien we de bekende namen terug. De Kimpe/de Wilde (VW Golf TCR) reden de derde chrono in de SuperSport 1 divisie terwijl Hoogwerf/Teirlinck (TCR) de vijfde chrono in de divisie neerzetten. In de SuperSport 2 divisie was er een zevende tijd voor Tony Verhulst (Honda Civic TCR), twee plaatsen verder vinden we de Alpine Cup van Voet/van den Broeck terug. Slechts twee deelnemers in de Sport 2 klasse waaronder de Clio van van den Broeck/Iserbyt.

Foto's: 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 11 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons