van der Horst

Jack's Racing Day: De jeugd wint in de VRM BMW M2 Cup

Colin Caresani - Bas Koeten Racing
Colin Caresani - Bas Koeten Racing
Het publiek werd tijdens Jack’s Racing Day, de opvolger van de Gamma Racing Day, op TT Circuit Assen getrakteerd op twee zeer enerverende races van de VRM BMW M2 Cup. In beide races liet de jeugd zien de toekomst te hebben. De eerste race werd gewonnen door de equipe Dante Rappange en Dirk Warmerdam, de tweede race klom klassementsleider Colin Caresani op de hoogste trede van het podium.
Start race 1 VRM BMW M2 Cup Assen
Start race 1 VRM BMW M2 Cup Assen
In de eerste race waren de omstandigheden op de baan zeer moeilijk. Het had vlak voor de race flink geregend, maar met uitzicht op een snel opdrogende baan startten alle BMW M2’s op slicks. Dat bleek de juiste keuze, want al snel verscheen een droge lijn en kon er weer voluit geracet worden. Vlak voor het einde van de race zorgde een crash in de Supercar Challenge, die dit weekend samen met de VRM BMW M2 Cup reed, voor een code rood. Aangezien ook de bandenstapels beschadigd waren werd de wedstrijd stilgelegd en er kwam geen herstart, waarmee Dante Rappange en Dirk Warmerdam de race wonnen.  

Start race 2 VRM BMW M2 Cup Assen
Start race 2 VRM BMW M2 Cup Assen
De tweede race bleef tot ver na het vallen van de vlag spannend. Colin Caresani kwam als eerste over de finish, maar hij kreeg een tijdstraf van vijf seconden en was dus afhankelijk van degene die als tweede en derde finishte. Lorenzo van Riet kwam 3,8 seconde later binnen en leek dus de winnaar, maar ook hij kreeg een tijdstraf en dus mocht de klassementsleider toch de grootste beker in ontvangst nemen.

VRM BMW M2 CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VRM BMW M2 Cup op dinsdag 10 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons