van der Horst

Jack's Racing Day: Deldiche Racing legt beslag op alle podiumplaatsen

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing zet zijn triomftocht in de Supercar Challenge verder. Na de kwalificatie in Assen te hebben gedomineerd legde het Belgische team beslag op de drie podiumplaatsen in de eerste race die zaterdag plaats vond. Thomas Piessens en Sam Dejonghe haalden de zege binnen voor Tom Boonen en Luc De Cock/Tim Joosen. De zege in de GT klasse was voor Max Tubben in de BMW Z4 GT Silhouette, die er in slaagde om Nicky C atsburg (BMW M6 GT3) voor te blijven.
Start race 1 Supercar Challenge Assen
Start race 1 Supercar Challenge Assen
Bij deze meeting reden de Supercar Challenge en de VRM BMW M2 Cup samen. Voor de start regende het nog hevig en de piste lag er nog nat wanneer de lichten op groen sprongen. Nicky Catsburg en Cor Euser nestelden zich met hun GT’s op kop van de wedstrijd voor de CN prototypes. Maar wanneer de piste opdroogde en banden meer grip kregen rukten de Norma’s op en Tom Boonen nam de leiding over van Catsburg. Ook Alain Berg in zijn Norma kwam opzetten en bezette al snel de vierde plaats. Maar net wanneer de pitwindow open ging schoof Berg van de baan en zette zijn Norma vast in het grind met een full course yellow periode tot gevolg. Wanneer alle pitstops waren afgewerkt was het Sam Dejonghe die de leiding in handen had voor Boonen en de Lamborghini van Bob Herber.

Henk de Jong - Mercedes-AMG GT3
Henk de Jong - Mercedes-AMG GT3
Herber werd echter bestraft voor een te korte pitstop waarop Luc de Cock opschoof naar plaats drie en Catsburg bij de GT’s het voortouw nam. Maar dan ging de Mercedes-AMG GT3 van Henk de Jong hard van de baan waarbij hij in de bandenstapels crashte en die daarbij serieus beschadigde. Na een korte safety car periode werd de rode vlag boven gehaald en de race gestopt werd.

Max Tubben - BMW Z4 GT Silhouette
Max Tubben - BMW Z4 GT Silhouette
Na toekennen van de nodige straffen bleken de drie Norma’s van Deldiche Racing de drie eerste plaatsen in te nemen. Bij de GT’s ging de zege nog naar Max Tubben die Catsburg en Daan Meijer (BMW Z4 GT3) vooraf ging. Marcel van de Maat won met zijn BMW E46 M3 GTR de Supersport 1 divisie, in de Supersport 2 divisie zegevierden vader en zoon Greenhalgh met hun Radical SR1. In de Sport divisie ging de zege naar Jan Berry Drenth (Zilhouette). Chris Voet en Bart van den Broeck moesten met hun Peugeot de strijd staken.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 7 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons