van der Horst

Jack’s Racing Day: Matthijs Bakker en Joshua Kreuger winnen ingekorte eerste race

Matthijs Bakker/Joshua Kreuger - Ligier LMP3
Matthijs Bakker/Joshua Kreuger - Ligier LMP3
De zaterdagrace voor de Supercar Challenge werd gewonnen door het duo Matthijs Bakker/Joshua Kreuger met hun Ligier LMP3. Zij haalden het voor de Norma M20FC van Alain Berg en de BMW M6 GT3 van Mex Jansen en Jordin Poland. Weinig reden tot vreugde bij de Belgen, De Kimpe/de Wilde (VW Golf TCR) werden nog zesde in de Supersport 1 klasse, terwijl van den Broeck/Iserbyt (Renault Clio) als enigen in hun klasse de meet haalden.
Podium race 1
Podium race 1
Al vlak na de start ging het mis nadat verschillende wagens elkaar raakten in de eerste bocht. Onder de slachtoffers behoorde ook de Honda van Tony Verhulst. De race diende stil gelegd te worden om het puin te ruimen en wanneer de bolides zich terug op gang trokken lag Berg die van op de pole startte op kop. Joshua Kreuger liet echter de pk’s van de Ligier spreken en nam al snel de koppositie over. Matthijs Bakker werkte na de pitstop de race af op de Ligier en haalde het voor de CN proto van Berg. In de GT divisie verloren we enkele deelnemers en het was uiteindelijk de BMW M6 GT3 van Mex Jansen en Jordin Poland die derde werd en de divisie won voor de BMW M6 GT3 van Tubben/Weering en de BMW M6 GT3 van Daan Meijer.

Henk Tappel/ Harold Wisselink (Zilhouette 3.5) wonnen de SuperSport 1 divisie terwijl Priscilla Speelman/Teunis van der Grift (VW Golf) hetzelfde deden in de SuperSport 2 divisie. Voet/van den Broeck moesten hun Alpine vroegtijdig aan de kant eetten. Koen de Wit/Dirk Dekker (BMW 1 serie) waren de winnaars in de Sport 1 divisie.

Foto: Supercar Challenge
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 12 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons