van der Horst

JACK'S Racing Day: Mooie zege voor Xwift Racing Events Ligier in de Supersport 2 divisie

Xwift Racing Events - Ligier JS2
Xwift Racing Events - Ligier JS2
Zoals de kwalificatie al uitwees was er op het snelle circuit van Assen niemand opgewassen tegen de sterkere LMP3 bolides. De zege in de eerste race ging dan ook zonder verrassing naar de Ginetta G58 LMP3 van Max Aschoff. De tweede aanwezige LMP3, de Norma van Lea Mauer/Gary Hauser pakte de tweede plaats voor de Deldiche Racing Norma M20 FC van Thomas Piessens. De Xwift Racing Events Ligier JS2, die in deze race bemand werd door Esteban Muth en Tim de Borle won op imposante wijze de Supersort 2 klasse.
Start race 1 GT divisie Supercar Challenge @ circuit Assen
Start race 1 GT divisie Supercar Challenge @ circuit Assen
Max Aschoff nam van bij de start het voortouw en moest de leiding enkel even afstaan aan de Norma van Lea Mauer en Gary Hauser bij de pitstops. Thomas Piessens kon niet anders dan de schade te beperken en achter de LMP3’s aan te rijden wat hij dus ook deed en als derde algemeen finishte. Bij de GT’s streden aanvankelijk Roger Grouwels (Nissan GT-R GT3), Bart Arendsen (BMW M6 GT3) en Bob Herber (Bentley Continental GT3) om de koppositie. Maar na de pitstop wist de jonge Mex Jansen de leiding te nemen gezien hij minder successeconden moest toevoegen bij zijn pitstop en na een straf voor Arendsen ging de jonge renner meteen met de zege naar huis..

Jonas de Kimpe en Priscilla Speelman (VW Golf TCR) werden derde in de Supersport 1 klasse die gewonnen werd door Tony Vijschaft (CUPRA TCR). In de Supersport 2 klasse was de zege voor Esteban Muth en Tim de Borle in de Xwift Racing Ligier JS2. Chris Voet en Bart van den Broeck eindigden met hun Peugeot RCZ Cup na een spin net buiten de top vijf in de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons