van der Horst

Jack's Racing Day: Nieuwe zege voor Thomas Piessens en Sam Dejonghe

CN Prototype podium SCC Challenge Assen race 2
CN Prototype podium SCC Challenge Assen race 2
Geen drie eerste plaatsen voor Deldiche Racing in de tweede race van de Supercar challenge op het circuit van Assen zondag. Tom Boonen kende technische problemen op de Norma M20 FC en kon zijn kansen niet optimaal verdedigen. Boonen werd alsnog zevende algemeen en derde in de CN divisie. De zege was net als zaterdag voor Thomas Piessens en Sam Dejonghe zij haalden het voor Luc De Cock en Tim Joosen. Na pech op zaterdag wonnen Chris Voet en Bart van den Broeck ditmaal met hun Peugeot RCZ de Sport divisie.
Start race 2 Supercar Challenge Assen
Start race 2 Supercar Challenge Assen
Op een droge piste startte Thomas Piessens van op de pole voor Tim Joosen, maar al snel nam deze laatste de leiding over. Tom Boonen kende problemen en zakte weg zodat Cor Euser (MARC II V8 Mustang) op de derde plaats kwam post vatten. Wat later slipte Joosen bij een inhaalmanoeuvre waardoor Joosen opnieuw de koppositie kon overnemen. Bob Herber was ondertussen met zijn Lamborghini opgerukt naar de derde plaats. Ondertussen verloren we de BMW M6 GT3 van Nicky Catsburg met technische averij.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De safety baan kwam de baan op om toe te laten om een gestrande wagen weg te halen net op het moment dat de pitwindow openging. Met nog 25 minuten op de klok werd de race hervat met nu Luc de Cock op kop voor Sam Dejonghe. Op de piste toonde Sam Dejonghe zich echter sneller en het duurde niet lang voor hij de leiding in handen had. De posities wijzigden niet meer en Thomas Piessens/Sam Dejonghe haalden het voor Luc De Cock/Tim Joosen.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Bob Herber kwam als derde en eerste GT over de lijn, maar hij kreeg tien seconden straftijd voor het overschrijden van de track limits. Zo ging de zege in de GT divisie naar Bart Arendsen die eigenlijk ingeschreven stond op de BMW M6 met Catsburg maar na de opgave van die wagen de plaats innam van Koopman op de Z4 GT3. Maar de wagen werd we uit de uitslag geschrapt waardoor de GT zege alsnog naar Herber ging met Cor Euser op de tweede plaats. Marcel van de Maat won met zijn BMW E46 M3 GTR de Super Sport 1 divisie, de familie Greenhalgh was met hun Radical SR1 opnieuw de beste in de Super Sport 2 divisie. Chris Voet en Bart van den Broeck waren de beste in de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 8 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons