van der Horst

JACK'S Racing Day: Tweede startlijn voor de Deldiche Norma

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Op het circuit van Assen wordt dit weekend de vijfde manche van de Supercar Challenge afgewerkt. Naar goede gewoonte werden de kwalificaties al op vrijdag afgewerkt, eerst de Proto’s en GT’s samen daarna volgde een sessie voor de drie Sport klassen. De twee aanwezige LMP3’s waren de rest van het veld te snel af en nemen zaterdag plaats op de eerste startlijn. Thomas Piessens wist met de Deldiche Racing Norma M20 FC, de enige CN proto aan de start dit weekend, de derde tijd neer te zetten.
Roger Grouwels - Nissan GT-R GT3
Roger Grouwels - Nissan GT-R GT3
Bij het begin van de kwalificatie wist Piessens nog de Norma bovenaan de tabellen te zetten maar hij kon niet verhinderen dat de twee krachtigere LMP3 bolides onder zijn tijd gingen. De snelste chrono ging uiteindelijk naar de Ginetta G58 LMP3 van Max Aschoff met een ronde in 1:33.380. De Norma LMP3 van Mauer/Hauser volgde op 1.380 seconde. Met een chrono van 1:36.466 pakte Piessens de derde plaats voor de snelste GT, de Nissan GT-R GT3 van Roger Grouwels (1:37.133).

Xwift Racing Events - Ligier JS2
Xwift Racing Events - Ligier JS2
Bij de Sport divisies ging de snelste chrono naar de BMW E46 M3 van Bas Schouten en Remco de Beus (1:45.165). Esteban Muth was verrassend snel met de Ligier JS2 van Xwift Racing Events en klokte de derde chrono algemeen maar hij was veruit de snelste in de Supersport 2 divisie voor Laurens de Wit in de Cupra TCR. Jonas de Kimpe zette zijn VW Glof TCR op de vierde plaats algemeen en derde in de Supersport 1. Slechts een zevende tijd in de Sport divisie was er voor de Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup van Chris Voet/Bart van den Broeck die op dit circuit het tempo van de Zilhouette’s niet kon bijhouden. John Engelborghs sloot met zijn Lotus Exige de tabellen af.

Foto's: Supercar Challenge
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons