van der Horst

Jacky Loomans opnieuw leider na etappe 5

Gregorov - OSC
Gregorov - OSC
Terwijl de Dakar-deelnemers in Zuid-Amerika over het startpodium reden om vandaag echt goed van start te gaan, was men aan de andere kant van de wereld reeds bezig met de vijfde etappe van de Africa Eco Race. Een etappe van 757 km stond op het menu tussen As Sakn en Dakhla met 225 km tegen de chrono en aankomst in Laayoune; meteen ook de voorlaatste rit op Marokkaanse bodem.
Nadat onze landgenoot Jacky Loomans reeds tijdens de tweede wedstrijddag een pak tijd verloor en zijn leidersplaats kwijtspeelde, was het nu de beurt aan de beide Hummers van de Tsjechische leider Zapletal en diens naaste achtervolger, de Kazak Sazonov. Beide Amerikaanse bolides kregen af te rekenen met problemen aan het differentieel en verloren respectievelijk 50 min en 1u 9min.

Winst was er deze keer voor de Rus Gregorov in zijn OSC. Loomans werd vierde op 4 min. 44 sec., maar pakte opnieuw de leiding over en gaat van start in de zesde etappe met een voorsprong van 17 min. 26 sec. op de Kamaz truck van de Rus Shibalov die ver boven de rest van de truckers uit steekt. Pechvogels Zapletal en diens merkgenoot Sazonov volgen op plaatsen drie en vijf en zijn op achtervolgen aangewezen.

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zondag 4 januari 2015.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons