van der Horst

Jacques Villeneuve maakt come back - Jean-Eric Vergne naar DS Virgin Racin

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Oud-wereldkampioen F1 Jacques Villeneuve is tot een overeenkomst gekomen met het Venturi Formula E team om voor hen het volledige Formule E seizoen 2015-2016 te betwisten. De Canadees neemt bij het team de plaats in van Nick Heidfeld. Jean-Eric Vergne maakt dan weer de switch van Andretti Motorsports naar DS Virgin Racing. De Franse ex-Toro Rosso-rijder wordt de teamgenoot van de Brit Sam Bird.
Stéphane Sarrazin - Venturi Formula E Racing
Stéphane Sarrazin - Venturi Formula E Racing
Venturi Formula E Racing behoudt Stéphane Sarrazin als rijder voor het tweede seizoen van de Formule E, maar besloot enigszins verrassend om Nick Heidfeld te vervangen door Jacques Villeneuve. De Canadese ex-Formule 1 rijder was vorig seizoen nog te zien in het wereldkampioenschap Rallycross, maar kon er geen potten breken. Villeneuve heeft nu besloten om terug te keren naar de circuitracerij en na een testsessie bij Venturi Racing die blijkbaar succesvol verliep, kwamen beide partijen tot een akkoord voor het komend Formule E seizoen.

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Nadat Jaime Alguersuari eerder op de week liet weten niet deel te nemen aan het komend seizoen Formule E wegens een medisch probleem dat de kop op stak na de manche in Moskou eerder dit jaar, is zijn team Virgin Racing tot een overeenkomt gekomen met de Fransman Jen-Eric Vergne. Geen wonder dat het team dat voor komend seizoen een samenwerking aanging met de Franse constructeur DS kiest voor een Zuiderbuur. Sam Bird, die de finalerace in Londen won, behoudt zijn zitje bij het team.

Foto's: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 9 augustus 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons