van der Horst

Jacques Villeneuve rijdt volledig seizoen NASCAR Whelen Euro Series!

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Oud-wereldkampioen Formule 1 en Indy 500-winnaar Jacques Villeneuve maakt volgend jaar een opmerkelijke rentree in de autosport. Villeneuve, die in de laatste jaren voornamelijk in de kijker kwam als commentator bij Canal+, gaat het volledige seizoen NASCAR Whelen Euro Series betwisten. De Canadees zal uitkomen voor Go Fas Racing, het team dat dit seizoen zijn debuut maakte in de serie, maar voordien al actief was in vershillende NASCAR series op het Amerikaanse continent.
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Villeneuve heeft wel al ervaring met NASCAR bolides want hij nam in 2008 deel aan verschillende races in de NASCAR Speed Series alvorens de jaren daarop sporadisch aan de start te verschijnen in de NASCAR Canadian Tire Series en de NASCAR Sprint Cup Series. De laatste maal dat Villeneuve op circuit in actie kwam, was in de Formule E waar hij in het seizoen 2015-2016 drie races voor Venturi Grand Prix betwistte. Daarvoor reed hij in 2014 nog het World RX-kampioenschap. De hoogdagen van Jacques Villebneuve lagen in de jaren 90 van vorige eeuw toen hij wereldkampioen F1 werd in 1997, twee jaar nadat hij de Indy Car titel behaalde.

Go Fas Racing - NASCAR Euro Series
Go Fas Racing - NASCAR Euro Series
Jacques Villenueve nam eerder op de maand deel aan een testsessie met een NASCAR Euro Series bolide op de omloop van Franciacorta. Het beviel hem zodanig dat de Canadees besloot om deel te nemen aan het komende seizoen, waarmee hij de eerste F1-kampioen is die aan de start komt in het Europese kampioenschap NASCAR. “Ik beleefde veel plezier aan het ontdekken van deze wagen die sterk gelijkt op de bolides die ik kende uit de Amerikaanse NASCAR. Ik droom er echt van om nog eens een volledig seizoen te betwisten in de autosport en deel uit te maken van een project dat loopt over lange tijd. Ik kijk echt uit naar de eerste race”, aldus de vroegere Formule 1-piloot.  

Foto's: FIA Formule E, Johnny Loix & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 16 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons