van der Horst

Jaguar bevestigt Gen3-programma

Mitch Evans - Jaguar Racing
Mitch Evans - Jaguar Racing
In maart was het concern Jaguar Land Rover één van de eerste teams dat zich verbond aan het nieuwe reglement van de Formule E en de nieuwe Gen3-wagen die vanaf eind 2022 in voegen gaan. Dit weekend heeft Jaguar Racing nu ook bevestigd dat de constructeur zich helemaal zal toeleggen op een programma met de nieuwe generatie wagens.
  • Hamofa Performance
Jaguar en Formule E, dat gaat al ver terug in de tijd. De Britse constructeur was eind 2015 één van de eerste om een fabrieksteam in te zetten. Stap voor stap evolueerde de formatie naar het topteam dat het vandaag is. Ondertussen was er niet alleen goed nieuws, want de Jaguar I-Pace Trophy werd al snel geschrapt vanwege een accuut tekort aan deelnemers.

Opvallend is dat Jaguar zal samenwerken met Williams Advanced Engineering, dat ook de leverancier is van de batterijen voor het Gen3-programma.

Op sportief vlak vat Sam Bird dit weekend aan als leider in het kampioenschap, terwijl het team derde staat in het klassement, met amper vijf punten achterstand op Envision Virgin Racing. Binnenkort zullen ook de rijders voor 2022 bekendgemaakt worden, al wordt er verwacht dat Bird en Mitch Evans zullen aanblijven.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 24 juli 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons